Krešo Beljak – govor mržnje kojega svesrdno podržava Jutarnji list

Vrijeme:1 min, 29 sec

Ozadnjem prostačkom i primitivnom ispadu čelnika HSS-a na Twitteru, pri čemu se teškim govorom mržnje javno obratio europskoj zastupnici Ruži Tomašić i predsjedniku udruge Vigilare Vici Johnu Batarelu izvijestio je Jutarnji list. No, umjesto osude, autor članka zapravo je Kreši Beljaku dao za pravo.

Zato ćemo primijetiti kako se radi o vrlo neodgovornom ponašanju mainstream medija, koje bi moglo jako loše u konačnici završiti. Dvostruki standardi koje ovi mediji promiču, naime, samo potiču daljnje frustracije i radikalizacije u društvu, a ovo političko nasilje prije ili kasnije može rezultirati i fizičkim. A tko zna, možda je to i cilj?(mm)

BELJAKOV RAT NA TWITTERU Batarelu napisao: Zatucanu pripizdinu stvaraj u rodnoj Australiji, ne kod nas I RUŽU TOMAŠIĆ BI OTJERAO ‘Sikter iz Hrvatske!’

Krešo Beljak u petak je na društvenoj mreži svim ženama čestitao njihov Međunarodni dan nazvavši ih Krešo Beljak“hrabrima, lijepima, odvažnima, jedinstvenima i snažnima”, a onda ga je Vice John Batarelo svojim Facebook statusom toliko isprovocirao da se predsjednik HSS-a s njim odlučio obračunati u novom postu na Twitteru. Evo što je napisao:

– Za katolika Vicu želim: da što prije postane opet samo Vincent John. Da izmoli sto ‘Očenaša’ na zagrebačkom aerodromu prije nego što zauvijek odleti nazad tamo odakle je došao. Da pokuša svoju zatucanu, primitivnu pripizdinu stvarati u rodnoj Australiji, a ne kod nas.

No, Beljak nije stao samo na tome. Nedugo poslije obrušio se i na Ružu Tomašić, kojoj je zasmetala zabrana mise na Bleiburgu.

– Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade, a porijeklom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske! – napisao je predsjednik HSS-a.

Jutarnji.hr

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)