Amerikanci ovu dvojicu ISIL-ovaca deportiraju u BiH

0

Dva državljana Bosne i Hercegovine koji su se predali ili su zarobljeni u Siriji će biti prebačeni u našu zemlju, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kako je potvrđeno u Ministarstvu sigurnosti BiH, proces utvrđivanja identiteta dvojice bh. državljana koji su ratovali na strani tzv. Islamske države je završen.

“Za njima su raspisane međunarodne potjernice i moramo ih prihvatiti. Mi smo dokumentirali već dobrim dijelom njihove aktivnosti dole i preuzet ćemo ih. Odmah ćemo ih prebaciti Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH na daljnje procesuiranje”, potvrdio je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Kako je naveo, u tijeku su još tehnički dogovori o vremenu u načinu prebacivanja nekadašnjih pripadnika tzv. Islamske države koji su zarobljeni. Za sada su stopostotno potvrđena državljanstva dvojici muškaraca dok se u tijeku proces za još nekoliko njih.

Kako je kazao ministar Mektić, pretpostavka je da ih ima još.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o Ibri Ćufuroviću i Arminu Čurtu koji su pritvoreni u zatvorskom dijelu kampa Roj na sjeveru Sirije.

Oni bi u BiH trebali biti deportirani u narednih dvadesetak dana.

 

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara