Terorist Nusret Imamović pobjegao u Libiju!

Vrijeme:1 min, 42 sec

Dok u Siriji traju završne borbe protiv terorista Islamske države (ISIL) i jedinica El-Nusra Fronta, sigurnosne agencije širom svijeta dobivaju razne informacije o tome gdje se nalaze i kriju njihovi državljani, koji su se pridružili ovim terorističkim organizacijama.

Jedan od njih je i bh. državljanin Nusret Imamović.

Kćerka se udala

Ovaj radikalni vehabijski vođa iz Maoče, koji se nalazi na listi deset najtraženijih terorista svijeta, otišao je u Siriju još 2013. i odveo cijelu svoju obitelj.

Nakon što je tri godine proveo u sirijskom gradu Azazu, koji su ruske snage u potpunosti uništile u zračnim napadima, Imamoviću se izgubio svaki trag. Sve donedavno.

Prema neslužbenim podacima bh. sigurnosnih agencija, Imamović je, ipak, uspio početkom veljače pobjeći na teritoriju Libije, skupa s članovima obitelji, suprugom i troje djece. S njim su se u Libiju prebacili i članovi jedinice koja ga je čuvala. Jedna kćerka mu se u Siriji udala za Saudijca i navodno je prošle godine napustila Siriju.

Imamović se Libije dokopao uz pomoć članova El-Nusra Fronta, koji su mu pomogli da početkom godine ne padne u ruke ruskim snagama. Za razliku od njega, većina bh. državljana u Siriji je zarobljena.

Ruta ka Iraku

Sarajevski list saznaje i da su Emira Ališića i Aliju Keserovića prošle godine zarobile kurdske snage.

U Siriji se i dalje nalazi na desetine bh. državljana i članova njihovih obitelji.

Neslužbeni podaci govore da je u Siriji još i na desetine djece, koje međunarodne organizacije pokušavaju sada vratiti u BiH.

Neki bh. državljani pokušali su doći i do Iraka, ali su ih, navodno, uhitile kurdske snage. Njihova imena za sada nisu objavljena.

Na Interpolovoj potjernici 25 bh. državljana

Na Interpolovoj crvenoj potjernici i dalje se nalazi skoro 25 bh. državljana zbog pridruživanja ISIL-u i terorističkim organizacijama u Siriji i Iraku.

Interpol, podsjeća Avaz, već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Saudijcem s našim pasošem Ahmedom Zuharijem, Amirom Džinićem, Hamzom Labidijem, Edinom Alijevom, Samidom Cicvarom, Naserom Arnautom, Adnanom Hodžićem, Edinom Muftićem…

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)