REAL – AJAX 1:4/Čudesni Ajax razbio prvaka Europe i izbacio ga iz Lige prvaka

Vrijeme:1 min, 15 sec

Nevjerojatan preokret u Madridu. Real Madrid, aktualni prvak Europe, dobio je šamarčinu od Ajaxovih “školaraca” na Santiagu Bernabeuu porazom 4:1, piše Index.hr.

Tehnička nadmoć Ajaxa svih 90 minuta

U četvrtfinale ide nizozemska momčad i to nakon što je u Amsterdamu nespretno izgubila 2:1. Ajax je stigao u Madrid otvorenog garda, nadigravati se. I uspjeli su očitati lekciju velikanu koji je nastupio bez suspendiranog kapetana Sergia Ramosa.

Tehnička nadmoć De Jonga i Tadića u veznom redu izluđivala je Solarijevu momčad pa su poveli već u sedmoj minuti nakon što je briljantni Srbin Dušan Tadić namjestio loptu na šut Hakimu Ziyechu. Ovaj je elegantno tukao za vodstvo Ajaxa.

Dvanaest minuta kasnije, novi šok za Bernabeu. Genijalna je bila asistencija Dušana Tadića koji je izlomio Realove igrače fantastičnim driblinzima.

Neres je imao odraditi samo lakši dio posla. To što je Tadić napravio dugo vremena će se vrtjeti na naslovnicama svih medija.

Ni VAR nije mogao pomoći Realu

Ajax je poslije drugog gola nastavio plesti u sredini terena. Nisu se uplašili vodstva. Pritom je Real zbog ozljeda ostao bez Lucasa Vazqueza u 29. minuti, a zamijenio ga je Bale.

U 35. minuti Ziyech opet tuče, Courtois brani, a u istoj minuti u suzama zbog ozljede iz igre izlazi najopasniji igrač Reala Vinicius Junior kojeg mijenja Marco Asensio.

I u nastavku Ajax igra pravi nogomet. U 51. minuti Van de Beek puca, Courtois brani, no kazna Realu stiže u 62. minuti. Autor novog sjajnog gola je Dušan Tadić.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)