NAGRADA FRA GRGO MARTIĆ: Produžen rok za slanje radova

Vrijeme:1 min, 17 sec

Upravni odbor Književne zaklade/fondacije “Fra Grgo Martić” obavještava zainteresirane da je rok za slanje radova na natječaj za književne nagrade „Fra Grgo Martić“ produžen do 1. travnja tekuće godine.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podsjećamo, književna nagrada «Fra Grgo Martić» dodjeljuje se za:

1) najbolju zbirku poezije,

2) najbolju knjigu proze (roman, priče/novele, putopisi).

U objema kategorijama nagrade iznose po 1.500 KM. Autori nagrađenih rukopisa obvezuju se na ustupanje prava na prvo objavljivanje nagrađenih djela, a Fondacija/Zaklada obvezuje se na objavljivanje djela u roku od šest mjeseci od objavljivanja rezultata natječaja.

Nagrade se dodjeljuju za neobjavljena djela (rukopise). Radove ocjenjuje ocjenjivački sud/žiri, kojeg će imenovati Upravni odbor Zaklade/Fondacije.

Pravo natjecanja za Književnu nagradu „Fra Grgo Martić“ imaju svi državljani BiH izuzev članova ocjenjivačkog suda/žirija i njihovih obitelji.Natječaj je anoniman. Rukopisi moraju biti napisani na nekom od jezika naroda BiH, a šalju se pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani kuverte u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa.Uz tri primjerka rukopisa prilaže se i zatvorena kuverta na kojoj također mora biti ispisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice (lične karte) autora te CD s kompletnim rukopisom. Kuverte s podacima o autorima otvaraju se komisijski, u prisutnosti svih članova ocjenjivačkog suda/žirija, nakon što donese odluku o najboljim rukopisima.

Radovi se šalju na adresu: Književna Zaklada/Fondacija „Fra Grgo Martić“, Polje bb (Zgrada «Boreasa»), 71260 Kreševo, s naznakom: Za Natječaj/Konkurs.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)