ČAPLJINSKE MAČKARE; Spaljen Marko Krnjeval- u liku Željka Komšića

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:58 sec

Spaljivanjem Marka Krnjevala, koji je ove godine bio prikazan u liku Željka Komšića, spušten je zastor na 55. Pokladne dane ”Trebižat-Čapljina 2019”.

U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ”Seljačka sloga” organiziralo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića, piše bljesak.info.

Kriv je, prema sucima, za mnogo toga – od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsjedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović.

Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno od strane suda na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu.

Zabava je nastavljena plesom pod maskama, a vrijedi podsjetiti kako su ranije danas predstavnici Maškarske Republike vratili ključeve općinskom načelniku Smiljanu Vidiću.

Inače, karneval u Čapljini i ove je godine došao u središte pozornosti javnosti u BiH upravo zbog Željka Komšića, koji je bio uprizoren kroz dvije kreacije – jedna je bila lutka na konopcima kojom upravljaju drugi, a druga je bila glava na tijelu Trojanskog konja čime je aludirano kako je Komšić podvaljen Hrvatima u BiH.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.