Velika tuga u Zapadnoj Hercegovini: Četvrti smrtni slučaj nogometaša Širokog Brijega u 19 godina

Vrijeme:1 min, 28 sec

Smrt Krešimira Bandića na žalost nije jedina tragedija koja se dogodila nogometašima Širokog Brijega.

Vijest o iznenadnoj smrti 23-godišnjeg vratara Širokog Brijega Krešimira Bandića zavila je tugom Zapadnu Hercegovinu. Vratar Širokog Brijega preminuo je od srčanog udara, a ni brza intervencija liječnika nije uspjela reanimirati nogometaša.

No, na žalost ovo nije jedini smrtni slučaj koji se dogodio nogometašima Širokog Brijega.

2000. godine kadet Josip Musa preminuo je u 15. godini života na treningu. Tog sunčanog i vedrog dana mladog nogometaša je na treningu na Mostarskom blatu udario grom, a od posljedica udara je na mjestu preminuo.

Sedam godina kasnije na istom mjestu život je ugašen junioru Širokog Brijega Ivanu Karačiću. Njegovi vršnjaci su imali trening na suprotnoj strani s momčadi prvog tima Širokog Brijega. Tijekom treninga mladi nogometaš se srušio na travnjak i preminuo od srčanog udara.

“Kada sam dotrčao vidio sam mladog Ivana Karačića kako leži na travi. Odmah sam vidio kako nema pulsa, a nije ni disao. Okrenuli smo ga na stranu i ustanovio sam kako mu dišni putevi nisu zatvoreni. Oživljavali smo Ivana oko pola sata, no mladić nije reagirao ni na elektrošokove, ni na adrenalin. ” kazao je tadašnji fizioterapeut kluba Dragan Mijatović.

U čast dvojice mladih nogometaša koji su život ostavili na treningu Širokog Brijega, izgrađen je trening kamp Musa/Karačić.

2010. godine junior Stojan Gagro stradao je u prometnoj nesreći na posljednji dan škole u blizini Čitluka. Gagro je upravljao automobilom koji se zabio u brdo i prevrnuo. Nogometaš Širokog Brijega je na mjestu preminuo, a suvozač je zadobio lakše ozljede.

2017. godine nova tragedija potresla je Zapadnu Hercegovini. U zrakoplovnoj nesreći u blizini Mostara poginulo je pet osoba, a među njima je bio član Škole nogometa HŠK Zrinjski, Luka Lovrić.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)