Vijeće ministara demantiralo tvrdnje Milorada Dodika izrečene u Bruxellesu

Vrijeme:1 min, 39 sec

Neistinite su više puta ponovljene izjave pojedinih visokopozicioniranih dužnosnika o navodnih 450 novozaposlenih državnih službenika u institucijama BiH u postizbornom razdoblju, priopćeno je danas iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Riječ je o manipulaciji koja nema uporište u činjenicama, i čiji je jedini cilj da se pokuša obezvrijediti evidentno uspješan rad Vijeća ministara BiH, ističe se u priopćenju.

”Kako drugačije objasniti potrebu za kontinuiranim iznošenjem neistina o aktivnostima Vijeća ministara BiH, kao i uzaludne pokušaje minimiziranja ukupnog napretka države BiH koji je ostvaren u aktuelnom mandatu Vijeća ministara BiH i to, upravo, u prioritetnim oblastima: od EU i NATO integracija, pa do ekonomskog rasta i jačanja regionalne i međunarodne pozicije BiH.

Izmišljeni broj tvz. “novozaposlenih” ne odgovara stvarnim činjenicama i predstavlja nekorektno preuveličavanje koje zahtijeva demant, ali i jasno obrazloženje kako bi javnost bila pravilno informirana”, stoji u priopćenju iz Vijeća ministara.Dodaje se kako je neophodno prestati s iznošenje neistina.

”Naime, Vijeće ministara BiH se tijekom svoga mandata u potpunosti pridržavalo stroge kontrole zapošljavanja državnih službenika, pri čemu su skoro isključivo, odnosno dominantno odobravani zahtjevi koji su imali visoku razinu prioriteta i bili temeljeni na neophodnom stručnom zanavljanju zbog odlaska u mirovinu ili na drugo radno mjesto, što se veoma jednostavno može provjeriti kod nadležne Agencije za državnu službu ili kroz zapisnike održanih sjednica Vijeća ministara u mandatnom, odnosno u postizbornom razdoblju.

Prema tome, neophodno je prestati s iznošenjem neistina o aktivnostima državnih institucija, jer put do brzog imenovanja novog Vijeća ministara, što je zajednička želja svih trenutnih članova Vijeća ministara, ne ide kroz neargumentirane izjave i pritiske, nego kroz korektnu političku suradnju i bezuvjetno poštivanje vladavine zakona. Do tada, aktualno Vijeće ministara BiH će svoj posao obavljati vrijedno i u skladu sa Ustavom i važećim zakonima”, priopćeno je.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik jučer je tijekom obraćanja u Bruxellesu, između ostalog, govorio i o reformi javne uprave navodeći da je odlazeća struktura Vijeća ministara zaposlila novih 450 službenika.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)