Federerov 100. naslov: “Ne znam je li se protivnik rodio kad sam osvojio prvi”

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

 

Roger Federer osvojio je jubilarni 100. naslov u karijeri pobijedivši u finalu Dubaija Grka Stefanosa Tsitsipasa 6:4, 6:4.

Federer je drugi prema broju osvojenih turnira u Otvorenoj eri, bolji od njega je samo Jimmy Connors sa 109 naslova.

Prvu titulu osvojio je prije više od 18 godina, bilo je to 4. veljače 2001. u Milanu.

“Oduševljen sam! Sjajno je osvojiti osmi naslov u Dubaiju u kombinaciji sa 100. u karijeri”, rekao je Federer, pa “opravdao” protivnika, koji je prošlog tjedna osvojio Marseille.

“Bilo mu je teško. Ne znam je li se uopće rodio kad sam ja osvojio prvi naslov (rodio se tri godine ranije, op.a.), ali privilegij je igrati protiv budućih šampiona koje ću gledati na TV-u. Bio je gušt igrati protiv Samprasa i Agassija. Siguran sam da će Stefanos imati krasnu karijeru”, dodao je Federer, kojem je Tsitsipas bio 50. protivnik u finalima u karijeri, u kojima je igrao protiv igrača iz 25 različitih zemalja.

Federeru treba još 10 titula da postane najtrofejniji tenisač Otvorene ere. Legendarni Connors, koji je posljednji naslov osvojio 1983., ima 109 titula. Iza Federera je Ivan Lendl s 94, slijedi Rafael Nadal s 80, a Novak Đoković je sedmi sa 73 naslova.

Ipak, svi se oni mogu samo diviti Martini navratilovoj, koja je u ženskoj konkurenciji osvojila čak 167 pojedinačnih naslova.

 

http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)