M.Prpa: Hrvatska i njen suverenizam

Vrijeme:6 min, 4 sec

 

Neshvatljivo poniženje Hrvatska je ovih dana doživjela proslavom dana agresorske srbijanske vojske u Mimari u Zagrebu!

Suverenitet – (potpuna, apsolutna neovisnost jedne države ili naroda  na svom teritoriju)…

Tamo gdje nema te pune neovisnosti, pojavljuje se  politički pokret koji se naziva – suverenizam, a njegovi protagonisti – suverenisti.  Na hrvatskom političkom spektru različitih stranaka, u  zadnje vrijeme oformljuje se novi stranački pokret – suverenisti.

Hrvatska je ulaskom u EU “prenijela” dio svojih suverenih ovlasti na  EU, što se nije  pokazalo kao dobro za Hrvatsku, poglavito ne za tako malu drežavu.

No, nije problem samo  u tom značajnom dijelu suvereniteta koje se prenijelo na Europsku Uniju prilikom ulaska u nju, već je problem  mnogo dublji i širi. Dvadesetak godina različite tzv. liberalne vlade i pojedini predsjednici, nemaju osjećaj i potrebu da čuvaju nacionalni suverenitet, jer je to “suprotno” njihovom ideolškom nasljeđu i porijeklu. A  najviše je rezultat  podaničkog mentaliteta, koji je uzeo vrlo duboke  vjekovne korijene u 888 godina neimanja vlastite države, gdje se manje više u pravilu ponašalo  podčinjeno, sluganski i tamo gdje je to trebalo ali i tamo gdje to nije trebalo biti .

Neshvatljivo poniženje Hrvatska je ovih dana doživjela proslavom dana agresorske srbijanske vojske u Mimari u Zagrebu.

Da se u glavnom gradu Republike Hrvatske koju je jedna tuđa osvajačka vojska brutalno  poharala, dvadeset godina nakon tog rata, tu  istu vojsku slavimo i odajemo joj sve počasti uz sudjelovanje hrvatskih predstavnika svih organa državne vlasti, naravno i uz financiranje iz Državnog proračuna RH. Suludo!

Tako nešto  može se dogoditi samo u državi, Bože mi oprosti,  koju vode luđaci.

Taj sluganski mentalitet  prema EU  i prema Srbiji, je u potpunosti zavladao Hrvatskom službenom politikom u zajedničkoj “državi” (Europskoj Uniji), koja je višeglava aždaja, i inače je sva u sebi kontrastna, premrežena suprotstavljenim pojedinačnim raznoraznim interesima svake pojedine države koja se u njoj nalazi ponaosob.

Na Hrvatsku se gleda kao na “malog od kužine” On mora slušati što mu god narede.

Suverenistički pokret u Hrvatskoj, može odigrati veliku i značajnu ulogu u očuvanju suvereniteta.  On se počeo stvarati iz redova visokih intelektualaca, neopterećenih partijskom prošlošću, a sve ih objedinjuje domoljupstvo i (nadamo se) poštenje. Stvorila se politička klima i dobra podloga za njihov uspjeh.

Sabor je, u doslovnom smislu  postao “politički kokošinjac” koji se narodu ogadio gdje se jedva kada čuje koja plemenita i politički mudra misao, već se samo čuje gromoglasno kokodakanje.  Svađanje, pljuvanje jedni po drugom, pri tom zanemarujući Ustav, što pokazuje najnoviji saborski “pravorijek” gdje je poništio potpise za referendume o Izbornom zakonu i Istanbulskoj konvenciji i sl.  To pokazuje da su tzv. “političari” u Vladi i Saboru spremni na sve, da su u svako doba spremni prekršiti bilo koju ustavnu odredbu, i sve prilagoditi svojim osobnim interesima i protuzakonitom vladanju, ali prilagoditi i interesima svojih nevidljivih gospodara u EU, i Srbiji, po bilo kojem pitanju..

Htjeli mi to priznati ili ne, dodatno se stvorila  pogubna “srpskohrvatska”, komunističkočetnička neformalna koalicija koja o svemu odlučuje. S grlatim glasnogovornikom Miloradom Pupovcem!. (Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju”.)  Njegov SDSS je i ucjenjivač i sramota cijele Hrvatske. Tako nešto niti jedna država na svijetu ne bi tolerirala, a poglavito ne njegov  takav divljački časopis “NOVOSTI koji naprosto sotonizira i Hrvatsku državu, njenu sadašnjost i njenu prošlost, ali i njenu budućnost.

U Subotici izlaze Hrvatske novine, kao glasilo hrvatske manjine u Srbiji,  što bi trebalo biti pandan Novostima u Hrvatskoj.  Ali te novine su na vrlo visokoj kulturnoj,  moralnoj, političkoj i svakoj drugoj razini. Iz svake rečenice, iz  svakog slova, izlazi na vidjelo kulturno ponašanje, hrvatske nacionalne manjine,  prema Srbiji, kao državi u kojoj žive. Takav pristup bi trebao biti i od arogantnog čovjeka koji “predstavlja” srpsku acionalnu manjinu u Hrvatskoj…!

Ako bi se ta dva lista usporedila, onda bi ispalo da su Pupovčeve Novosti  pravo divljaštvo i beskrajna mržnja i pljuvanje prema državi u kojoj žive, a posebno njenom narodu.

Onaj tko bi obustavio takav list i maknuo njegovog glavnog protagonistu s javne političke scene, na svim izborima će biti pobjednik.  Unatoč 9000  Srba koji su oružjem zajedno s Hrvatima branili svoju domovinu Hrvatsku. Njima treba dati sve počasti, a maknuti divljaštvo i primitivizam, kojeg još izdašnio i suludo financira Hrvatski Državni Sabor iz proračuna. Financira osobni etnobiznis. Prekinimo jednom s tim.

Ništa se neće moći napraviti s postojećim političkim strukturama, gotovo u svim političkim strankama, a posebno s  HDZ-eom, SDP-eom, Narodnjacima, Seljačkoj stranci, Mostom, Živim zidom i sl.  Svi oni zajedno ne mogu napraviti sudbonosno potreban preokret u vladanju  Hrvatskom.

S takovim vladanjem vode Hrvatsku u totalnu katastrofu. Zar nije katastrofa već oko 300 tisuća iseljenih mladih ljudi, jer ne vide nikakvu perspektivu u takvo, kako kažu, lopovskoj drežavi Hrvatskoj.

Netko ili nešto konačno se mora pojaviti na političkom obzorju Hrvatske.  Na našu sreću pojavljuju se suverenisti. To su još oni neiskvareni ljudi, bilo nestranački ili u pojedinm strankama, koji su zadržali svoje ljudsko i političko dostojanstvo.

U vlasti u kojoj  nema altruizma i ljubavi za svakog pripadnika svog naroda, vlast postaje bešćutna i izopačena.

(Codex moralis croaticum )

Suverenisti udružimo se, u snažno političko domoljubno tijelo, koje će konačno skinuti s političke scene  stranke koje su sazrele za odlazak  s javne scene i koje nam više ništa nisu sposobne ponuditi, osim propasti Hrvatske. (Koje hladnokrvno gledaju – neviđeno iseljavanje iz Hrvatske i sl.). Kucnuo je čas kad se moramo odreći svojih pojedinačnih ambicija i interesa, kad moramo gledati i sagledati prioritetno nacionalne interese, koji su istinski ugroženi. (To je stvarnost, a ne floskula.)

Uz neznanje i nesposobnost ako je na vlasti, ide i agresivnost, oholost  i  prepotencijaAko narod vjeruje u svoju budućnost, ništa ga na tom putu ne može zaustaviti. .

(Codex moralis croaticum)

Duh ljubavi prema svom narodu je najveći duh pokretač njegove opstojnosti njegove budućnosti i njegove sreće.

(Codex moralis croaticum)

Najveći pokretač vlastite nesreće nalazi se u samom narodu, zbog njegove inertnosti, a poglavito u njegovoj korumpiranoj i bešćutnoj vlasti.

(Codex moralis croaticum)

Blago narodu ako nad njime vlada kralj duha,čovjek postojan i ponosan na svako dobro, čovjek ponizan pred Bogom i čovjek koji prezire svako zlo.

(Codex moralis croaticum)

Po principu  SV. Mateja, koji reče, a to se odnosi i na Europsku Uniju“ Nijedan grad, država ili dom, ako je sam u sebi nesložan, neće opstati.” (Matej 12:25).“.

Danas gotovo svaki narod u Europi ima svoju državu, kao najveću i neprocijenljivu vrijednost. Svugdje  gdje je ona,   jamac je slobode, a cijena slobode se ne plaća dolarima ili eurima, već krvlju svojih najboljih sinova.  Usmjerimo sve svoje snage za spas naše hrvatske države i cijelog naroda, jer istinski je postala vrlo ugrožena. Jugosrpske strukture su silno ojačale u Hrvatskoj da istinski prijete njenoj opstojnosti, usmjerene na njeno rušenje i istjerivanje naroda s naših povijesnih prostora. Zato SUVERENISTI NAPRIJED! Organizirajmo se na razini Domovine i cijelog nacionalnog korpusa razasutog po svijetu.

Darujmo narodu najljepši cvijet svoje mudrosti,

darujmo narodu svoju dobrotu i plemenitost. Darujmo narodu

svoju sposobnost i požrtvovanost.

Iznad svega darujmo narodu svoje poštenje.

Svi oni koji to nude narodu, izbore doživljavaju samo

kao formalnost, a ne kao bitku za vlast.

(Codex moralis croaticum)

Zato ne se treba  bojati! Prema Ustavu, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu!

Suverenisti cijelog nacionalnog corpusa – ujedinimo se! Još danas, jer već sutra može biti kasno. Hrvatska nas zove! Organizirajmo se pred predstojeće izbore. I sačuvajmo svoju Hrvatsku!

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori