PLENKOVIĆ: Radovi na mostu Svilaj uskoro će biti dovršeni

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković rekao je danas u Slavonskom Brodu da kada Rafinerija Brod ponovno dođe u funkciju najvažnije je da to bude sa što manjim onečišćenjem zraka, te je po njemu varijanta s plinofikacijom te rafinerije najrazumnija. Također se osvrnuo na izgradnju mostova na granici sa BiH kazavši da će most Svilaj uskoro biti izgrađen.

“Mi smo tu napravili ogromne iskorake, nažalost tamo se prije nekoliko mjeseci dogodila nesreća, srećom bez većih posljedica. Najvažnije je da kada i ako ponovno dođe u funkciju da dođe do što manjeg onečišćenja zraka, a ova varijanta s plinofikacijom je po meni najrazumnija”, kazao je Plenković novinarima uoči svečanog obilježavanja 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji.

Plenković se u Slavonskom Brodu susreo i sa županijskim stranačkim vodstvom i kandidatima HDZ-a na izvanrednim izborima za općinsko vijeće u Davoru koji se održavaju 10. ožujka. -Posebno je istaknuo kako je tijekom razgovora bilo riječi o mostovima Svilaj i Stara Gradiška na granici s Bosnom i Hercegovinom, o projektu Luka Brod i Sveučilištu Slavonski Brod.

Posebno je istaknuo kako je tijekom razgovora bilo riječi o mostovima Svilaj i Stara Gradiška na granici s Bosnom i Hercegovinom, o projektu Luka Brod i Sveučilištu Slavonski Brod.

-”Posebno mi je drago da je projekt luke vrijedan 130-135 milijuna kuna u tijeku i da će radovi na mostu Svilaj uskoro biti gotovi. Ići će se s pristupnom cestom i novim mostom kod Stare Gradiške. Na taj način u prometnom smislu Brodsko-posavska županija dobiva sasvim novu dimenziju”, rekao je Plenković, javlja Hina.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)