BOŠKOVIĆ: Prihvaćeni nacrt zakona o pravima demobiliziranih branitelja je neprovediv

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

 

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatili su Nacrt zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji. Predlagač tog teksta je Klub zastupnika DF-GS, koji ga je u parlamentarnu proceduru uputio po skraćenom postupku, ali kako za takvu proceduru nije bilo dovoljno ukupnih glasova na početku sjednice, zakon je proceduralno vraćen u redovni postupak, u formu nacrta.

Trenutno je u tijeku stanka, nakon koje će se zastupnici očitovati o dodatnim predloženim zaključcima povodom navedenog zakona, prenosi Fena.

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Mladen Bošković ukazao je da je Vlada FBiH rekla da je neprovediv zakon koji su predložili zastupnici Kluba Demokratske fronte-Građanskog saveza.

– Možda netko tvrdi drugačije. Mislim da braniteljska populacija treba dobiti svoja prava odnosno zakon koji mora biti ustavan i provediv- rekao je Bošković.

Osvrćući se na činjenicu, koja se često spominjala tijekom rasprave, da je nemoguće uraditi kategorizaciju na braniteljsku i nebraniteljsku populaciju zastupnik DF-GS Hajrudin Žilić naglasio je da je to moguće tako da se uzmu u obzir braniteljske evidencije koje postoje.

Smatra da intencija svakog zakona treba biti da se riješe statusna pitanja na koja se zakon odnosi.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)