KRIŠTO I ČOLAK S VELEPOSLANIKOM KINE; Unaprijediti suradnju na gospodarskom i kulturnom planu

Vrijeme:54 sec

 

 

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak primili su u nastupni posjet novog veleposlanika Narodne Republike Kine Ji Pinga, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom sastanka razgovarano je o mogućnostima gospodarske i kulturne suradnje, te je naglašeno kako će nedavno potpisani sporazum o ukidanju viza kineskim građanima biti značajan iskorak u razvoju odnosa u oblasti turizma.

Predsjedateljica Krišto upoznala je veleposlanika sa političkom situacijom u kojoj se Bosna i Hercegovina trenutno nalazi, te istaknula potrebu jačanja kontakata dvaju zemalja na polju ekonomije i investicija. Kao odličnu prigodu za ostvarenje poslovnih kontakata navela je ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, na kome će zemlja partner biti upravo NR Kina.

Veleposlanik Ping zahvalio se na dosadašnjoj suradnji, te naglasio mogućnost unaprjeđenja suradnje u realiziranju infrastrukturnih i energetskih projekata. S tim u svezi, veleposlanik Ping najavio je da će na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru u travnju ove godine kinesko izaslanstvo činiti više od pedeset predstavnika različitih tvrtki koje su spremne ulagati u našu zemlju.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)