TEŽAK IZAZOV PRED MODRIMA; Bjelica uživo gledao Benficu: ´Puno su bolji čak i od Young Boysa´

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

 

 

– Riječ je o najboljoj momčadi s kojom ćemo se sresti u Europi, to je puno bolja ekipa čak i od Young Boysa.

Suparnik Dinama u osmini finala Europske lige, Benfica porazio je sinoć Chaves sa 4:0 u posljednjem susretu 23. kola portugalskog nogometnog prvenstva.

Portugalski velikan rutinski je odradio posao protiv slabašnog Chavesa, a sav posao domaćin je obavio već u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku susreta Benfica je zabila još jedan gol za osmu uzastopnu ligašku pobjedu.

Strijelci su bili Rafa Silva (19), Joa Felix (37), Haris Seferović (43) i Jonas (90). Hrvatski nogometaš Filip Krovinović nije nastupio za Benficu.

Trener Dinama Nenad Bjelica uživo je gledao utakmicu u Portugalu, a nakon što se vratio iznio je dojmove.

– Riječ je o najboljoj momčadi s kojom ćemo se sresti u Europi, to je puno bolja ekipa čak i od Young Boysa. Imaju igrače s vrhunskom individualnom kvalitetom, imaju brze i talentirane igrače, spoj mladosti i iskustva i vrlo neugodni ako im se da prostora Odličan Seferović, odličan Joao Felix… Zaista vrhunska ekipa i najbolja od svih s kojim smo igrali – rekao je Bjelica pa zaključio:

– To je visokokvalitetna momčad kojoj će se moći parirati samo s maksimalnom koncentracijom i to svih 11 igrača.

Benfica se ovom pobjedom približila vodećem Portu na samo bod zaostatka. Porto vodi s 57 bodova, dok Benfica ima 56 bodova. Na trećem mjestu je Sporting Braga s 49 bodova.

Lisabonski sastav sada očekuju dva važna gostovanja. U subotu će Benfica na Dragau odmjeriti snage protiv Porta u možda i ključnoj utakmici prvenstva, a potom 7. ožujka gostuje u Zagrebu u prvom susretu osmine finala Europske lige protiv Dinama.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori