OGROMNA OTPREMNINA; Sladak rastanak: Saudijci će BIliću isplatiti astronomski iznos

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

 

Kada su trenerske otpremnine u pitanju, znamo da je Mourinho nedodirljiv u trenerskom svijetu. Po nekim je procjenama samo u zadnja tri posla – Real Madrid, Chelsea i Manchester United – tugu zbog otkaza ublažavao s ukupno nevjerojatnih 90 milijuna eura otpremnine.

Najprije mu je Real isplatio ‘sitniš’ od 11 milijuna eura, potom mu je Abramovič nakon otkaza na klupi Chelseaja ‘uručio’ 53 milijuna eura, dok je Manchester United nakon razlaza stajao dodatnih 26 milijuna. I po tim je iznosima daleko ispred svih u svijetu trenera…

A u sljedećih bi nekoliko dana visoko na toj ljestvici mjesto trebao zauzeti i Slaven Bilić. Koncem rujna došao je na klupu Al Ittihada uz dogovorenu plaću od 6 milijuna dolara godišnje, odnosno 500.000 dolara mjesečno. Kako je Bilić potpisao trogodišnji ugovor, a do sada je dobio tek pet plaća, lako je izračunati da mu poslodavac duguje točno 31 plaću, ili golemih 15,5 milijuna dolara.

Bilić, naime, u ugovoru ima klauzulu po kojoj ga Al Ittihad mora kompletno isplatiti dobije li otkaz prije kraja prve sezone. Očito mu je bilo jasno gdje dolazi pa se financijski sjajno osigurao.

Naravno da će gazda Al Ittihada sljedećih dana pokušati smanjiti taj iznos, no dogovor će biti moguć samo uz Bilićevu dobru volju…

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)