IZETBEGOVIĆ NAKON RAZGOVORA S KUKIĆEM: Vidjet ćemo je li DF raspoložen za koaliciju

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Sastanak izaslanstva SDA i PDA, čiji je predsjednik Mirsad Kukić, održan je danas u Centrali SDA u Sarajevu.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon sastanka kazao je da je postignut visok stupanj suglasnosti po nekim prioritetima te naveo, između ostalog, da su saglasni da Sarajevo, Zenicu i Tuzlu treba spojiti kvalitetnom cestom, po mogućnosti autocestom. Bilo je riječi i o energetskom sektoru.

Izetbegović je, kako prenosi Avaz, naglasio da su se fokusirali na pitanje iskrenosti u suradnji, čega nije bilo dovoljno, što je i bio razlog razilaženja.

– Moramo osmisliti taj mehanizam da ne bude preglasavanja jer preglasavanje uspori donošenje bitnih odluka. Taj čvor moramo razvezati – dodao je Izetbegović.

Komentirajući novi istup predsjednika DF Željka Komšića, Izetbegović je rekao da se s Komšićem vidio prošlog tjedna i da nije imao odgovor kakav se sad može iščitati iz ovog nastupa lidera DF-a.

Dodao je da, ako bi došlo do obrata i iz DF-a budu spremni ući u koaliciju, to neće ovisiti samo od SDA.

– Prerano je govoriti o širokoj koaliciji, čekat ćemo odgovor DF-a jesu li raspoloženi za to – kazao je Izetbegović.

Kukić je ocijenio da je sastanak bio sadržajan i korektan i da je postignut veliki stupanj usuglašavanja nekih nejasnoća.

Podsjetio je da PDA nije sam, već je u bloku s SBB-om i A-SDA.

Kazao je da na današnjem sastanku sa SDA nije bilo rasprava ni o kakvim raspodjelama resora i vlasti.

Podsjećamo, izslanstvo SDA, predvođena predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, prošlog je tjedna održalo odvojene sastanke sa SBB-om i A-SDA o mogućoj suradnji pri formiranju državne i federalne vlasti.

Izaslanstvo PDA predvodio je predsjednik ove stranke Mirsad Kukić.

Nakon stava Bh. bloka da ne želi u vlast, SDA se okrenula drugim mogućim partnerima. Sa SBB-om i A-SDA postignuta je visoka suglasnost o strateškim pitanjima. Nakon današnjeg sastanka situacija bi trebala biti jasnija kada je pitanje ko bi mogao formirati vlast.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)