´NAPREDAK VIDLJIV ALI PRESPOR´ Wigemark: Ova godina je ključna za BiH

0

 

 

Šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Lars Gunnar Wigemark izjavio je danas na Ekonomskom forumu BiH 2019. u Sarajevu da je 2019. ključna godina za BiH jer Europska komisija priprema odgovor na bh. aplikaciju za članstvo.

On se nada da će bh. političke stranke okončati pregovore o formiranju vlasti, ali bez obzira na to zko bude u vlasti morat će se pozabaviti s dva zadatka.

“Prvi je ubrzati proces europskih integracija i provoditi preporuke Europske komisije, a drugi nastaviti s reformama”, rekao je Wigemark.

Naveo je da je ekonomska situacija u BiH danas drugačija nego prije četiri godine, budući da je fiskalna situacija značajno poboljšana i zemlja bilježi pristojan ekonomski rast.

“Istovremeno, većinu tih poboljšanja stanovništvo još nije osjetilo i napredak u mnogim oblastima je frustrirajuće spor”, tvrdi Wigemark.

Po njegovom mišljenju, da bi BiH ostvarila puni ekonomski potencijal, potreban je set precizno definiranih mjera kojih će se vlasti pridržavati do 2022.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara