EL MUDŽAHID/UZNEMIRUJUĆI (VIDEO)Ovako su u Središnjoj Bosni ratovali mudžahedini, suborci Edina Gačića

Vrijeme:2 min, 39 sec

 

 

O tomu iz kakve mentalne pozadine dolazi Gačić možda najbolje svjedoči video koji pokazuje način na koji su mudžahedini ratovali protiv Hrvata u Središnjoj Bosni.

Kad su mediji u BiH izvijestili kako je višestruki ubojica Edin Gačić bio i bivši pripadnik odreda El Mudžahid Armije BiH, dio sarajevske javnosti pokušao je nametnuti narativ prema kojem je Gačić samo obični luđak te da njegov ratni put nema veze s nedjelima koja je kasnije počinio.

Tako javni servisi u prvih nekoliko dana uopće nisu registrirali odnosno objavili činjenicu da je Gačić zapravo bivši mudžahedin, koji je „zanat“ mržnje i ubijanja ispekao zajedno s „braćom“ s Bliskog istoka.

Podsjećamo, Edin Gačić ubijen je, nakon višednevnog bijega, 12. veljače u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka. Za Gačićem je bila pokrenuta potjera zbog ubojstva Sauda Sultanića u Konjicu i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Prije toga je ubio vlastitu majku Sifetu Gačić 2002. godine, kao i Ismeta Gunića 1998. godine. S robije je izišao 2017. godine.

Mudžahedini, podsjećamo, „bavili“ su se ratovanjem protiv Hrvata u opkoljenoj Središnjoj Bosni ali i protiv Srba u drugim dijelovima zemlje (Vozuća).

Gačić je u El Mudžahidu proveo nekoliko mjeseci a iz postrojbe je izašao 24. prosinca 1995. godine.

Inače, s majkom Sifetom navodno je 1994. iz Banja Luke izbjegao u Hrvatsku, no mediji nisu dosad uspjeli otkriti detalje o tome gdje su i kako živjeli.

Zna se da se Gačić u rujnu 1995. godine, pred sam kraj rata u BiH, u okolici Zenice pridružio odredu El Mudžahid, mudžahedinima koji su došli ratovati na strani Armije BiH i počinili strašne ratne zločine, između ostaloga odsijecali glave zarobljenicima. To sugerira da je Gačić dotad postao religijski fanatik, a u prilog tome govori i da je nakon odlaska iz El Mudžahida krajem 1995. godine otišao živjeti u maglajsko selo Bočinja koje su razvojačeni mudžahedini pretvorili u eksteritorijalnu zonu unutar BiH i živjeli po šerijatskim zakonima i svojim fanatičnim pravilima.

Dnevnik.ba je u posjedu popisa svih osoba koje su tijekom posljednjega rata prošle kroz mudžahedinske postrojbe u BiH. Sam popis broji 1774 osobe, a  na njemu je značajan broj stranaca, u prvom redu Arapa i to iz Saudijske Arabije, Jemena, Turske, Alžira, Palestine, Egipta, Katara, Kuvajta, Maroka, Tunisa, Sirije, Pakistana…

Istovremeno, letimičnim pregledom kroz popis jasno postaje vidljivo da je „domaćih mudžahedina“ najviše iz Zenice, Travnika i Zavidovića, potom Sarajeva i Kaknja no ima ih značajan broj i iz Bugojna, Donjeg Vakufa, Tešnja, Srebrenice, Jajca, Maglaja, Viteza…

Mudžahedini su najveće zlo proisteklo iz posljednjega rata, oni i dalje žive među nama, a pojedini njihovi zapovjednici, poput Sakiba Mahmuljina i Šerifa Patkovića, bili su, ili su i danas, visoko pozicionirani dužnosnici bošnjačkih političkih stranaka, posebice u SDA.

Njihove metode ratovanja su bile zločinačke, surove i neljudske, no oni ipak nisu mogli slomiti obranu hrvatskih branitelje Središnje Bosne.

O tomu iz kakve mentalne pozadine dolazi Gačić možda najbolje svjedoči sljedeći video koji pokazuje način na koji su mudžahedini ratovali protiv Hrvata u Središnjoj Bosni.

Upozoravamo da se radi o uznemirujućem sadržaju u kojem se vide necenzurirane scene ubijanja zarobljenika i paljenje hrvatskih kuća.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori