ZAŠTITA OD ILEGALNIH MIGRANATA; SAD na granicu s Meksikom šalje dodatnih tisuću vojnika

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Američko ministarstvo obrane (Pentagon) potvrdilo je da će na granici s Meksikom biti raspoređeno dodatnih 1.000 vojnika, u cilju sprječavanja ilegalnih ulazaka u zemlju.

Iz Ureda za odnose sa javnošću Pentagona priopćeno je da će od 1. ožujka 1.000 vojnika biti raspoređeno na novim položajima, javlja Anadolija. Američki mediji navode da će nove vojne snage raditi na postavljanju bodljikave žice u duljini od oko 225 kilometara.
Pretpostavlja se da se na granici trenutno nalazi oko 5.000 vojnika.
Pentagon je na granici s Meksikom, nakon dolaska migranata u studenom prošle godine, rasporedio 5.900 vojnika. Tu su trebali biti od 15. prosinca do 31. siječnja.
Više od 7.000 ljudi u studenom prošle godine je iz zemalja Srednje Amerike krenulo prema SAD-u i stiglo do meksičkog grada Tijuane.
Mnogi migranti odlučili su se na bijeg iz Gvatemale, Hondurasa i El Salvadora, a kao glavne razloge navode siromaštvo, nasilje i tiraniju.
Usprkos upozorenjima da će biti privedeni, odlučni su ući u SAD. Pripadnici granične policije SAD-a u studenom su protiv migranata, među kojima su se nalazili i maloljetnici, koristili suzavac, u namjeri da ih spriječe da pređu granicu.
Američki predsjednik Donald Trump ranije je priopćio kako nijednom migrantu iz konvoja koji je iz Srednje Amerike krenuo prema SAD-u neće biti odobren ulazak u zemlju, osim ako to sud ne naredi.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)