EU i SAD spremne na razmjenu teritorija između Srbije i Kosova!?

Vrijeme:49 sec

 

 

EU i SAD spremne su prihvatiti razmjenu teritorija između Srbije i Kosova, piše njemački dnevnik “Frankfurter Rundschau”.

Kako navodi listu, u Washingtonu bi 12. lipanja trebao biti potpisan sporazum o promjeni granice koji bi stupio na snagu šest mjeseci kasnije.

List konstatira da raste pritisak na Prištinu i Beograd da se dogovore, ali da i raste opasnost od promjene granica na Balkanu. Navodno je procurio dokument u 17 točaka, kako tvrdi njemački, list i sadrži i sljedeće:

“Povlačenje nove granice između Albanaca i Srba na sjeveru Kosova i pripajanje Kosovu nekoliko sela iz Srbije pretežno naseljenih Albancima. Grad Kosovska Mitrovica dobio bi poseban status, a za vodoopskrbu ključno jezero Gazivode i rudnik Trepča bili bi privatizirani na 99 godina i podijeljeni među stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN. Autoput kroz Srbiju na koridoru 10 bio bi pod međunarodnom zaštitom”, između ostalog se navodi u dokumentu koji je navodno procurio, a prenosi njemački Frankfurter Frankfurter Rundschau.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori