(VIDEO/FOTO) Održan prijam u prigodi umirovljenja generala i brigadira te za najbolje vojnike i dočasnike Oružanih snaga RH

Vrijeme:2 min, 16 sec

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je prijam u prigodi umirovljenja generala i brigadira te za najbolje vojnike i dočasnike Oružanih snaga Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Nakon dugogodišnje uzorne službe Domovini ispraćamo u zasluženu mirovinu generale i brigadire te istodobno iskazujemo priznanje dvanaestorici najboljih dočasnika i vojnika u 2018. godini, kazala je Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga. Ovaj susret naraštaja ocijenila je kao simboličnu smjenu straže na braniku Domovine i kao prigodu da vojnici i dočasnici svjedoče zahvalnosti Domovine onima koji su Oružane snage gradili prije njih.

Obrativši se umirovljenim generalima i brigadirima, predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila im je što su godine svojih života posvetili samoprijegornoj službi hrvatskome narodu i državi, kazavši im kako se mogu ponosno okrenuti i pogledati na desetljeća službe u Oružanim snagama. „Služili ste Hrvatskoj u neponovljivim vremenima, od samih začetaka Hrvatske vojske i obrane od velikosrpske agresije, a nakon toga u izgradnji suvremenih Oružanih snaga, koje su često predvodile Hrvatsku na njezinom putu međunarodne afirmacije“, kazala je.

 

Izrazila je uvjerenje kako će mnogi od njih stečena znanja i iskustva primijeniti u nekoj drugoj karijeri te da će i na taj način nastaviti služiti Hrvatskoj.

Čestitavši i zahvalivši dočasnicima i vojnicima na uzornoj službi i iznadprosječnim rezultatima i postignućima u prošloj godini predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako su posebno vrijednim rezultatima rada te posvećenošću obavljanju dužnosti koja bitno nadilazi redovite zahtjeve i istaknutim pojedinačnim pothvatima zaslužili mjesto među elitom Hrvatske vojske u 2018. godini.

„Vaše vojničko držanje i ponašanje, stručnost, požrtvovnost i samoinicijativnost u obavljanju zadaća te odnos prema nadređenima i podređenima primjer su svim drugim pripadnicima Oružanih snaga kako ispuniti postavljene zadatke, izvršiti primljene zapovjedi te prevladati izazove i zapreke koje vojnički poziv, ali i privatni život postavlja pred njih. Istinski ste primjer izvrsnosti koji treba slijediti i kojemu treba težiti“, kazala je Predsjednica poručivši im da nastave tim putem. Nikada se nemojte zadovoljiti dostignutim i nastavite težiti višem i boljem jer time svatko od vas može dati bitan doprinos našim zajedničkim naporima u trajnoj izgradnji Oružanih snaga koje će i dalje biti jamcem sigurnosti i izvorom ponosa cijeloj Hrvatskoj, zaključila je Predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH i izaslanik ministra obrane Tomislav Ivić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručili su umirovljenim pripadnicima Oružanih snaga zahvalnice i časničke bodeže te prigodne poklone najboljim vojnicima i dočasnicima u 2018. godini.

 

presjednica.hr/ http://predsjednica.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)