Milijan Brkić: Poručujem svima da sam u HDZ-u i tu ostajem!

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u srijedu je iznova komentirao podizanje optužnice i produljenje pritvora Franji Vargi i Blažu Curiću u aferi ‘sms’, poručivši da „ostaje u HDZ-u“ te da će se “boriti još više i još jače”.

-Nisam u optužnici na žalost mnogih dušebrižnika. Poručujem svima da sam ja u HDZ-u i tu ostajem. Nisam od onih koji napuštaju bilo kakvu borbu, ostajem se boriti još više i još jače – istaknuo je Brkić.

Novinare je zanimalo ima li dojam da mu podmeće netko iz HDZ-a.

-Ne, nisam to rekao – odgovorio je Brkić,

Upitan „je li postao teret HDZ-u“, uzvratio je: “Teret? Imate li vi neku vagu da mjerite to?“.

Beljak: Brkić nije teret za Andreja Plenkovića, nego obrnuto!

HSS-ov Krešo Beljak “čisto sumnja da će podignute optužnice u aferi ‘sms’ imati političke posljedice po HDZ“.

-Riječ je o dvije frakcije iste sekte koje vode međusobni rat i vodit će ga još neko vrijeme s neizvjesnim rezultatom jer ne znamo tko će pobijediti. No, znamo tko će izgubiti, izgubit će građani Hrvatske sve dok je HDZ na vlasti – kazao je Beljak.

Mišljenja je i da Brkić nije teret za Andreja Plenkovića, nego obrnuto, da je Plenković teret za Brkića.

-To su njihove unutarstranačke stvari koje opterećuju hrvatsku javnost i gube građani sve dok je HDZ na vlasti. Njih treba što prije torpedirati u opoziciju na izborima i pustiti da svoje ratove vode u opoziciji da od njih građani nemaju štete – poručio je Beljak.

Plenković: Ne prepoznajem se u izjavi o dušobrižnicima

Komentirajući najnoviji razvoj događaja vezan za aferu SMS, predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio da se nije prepoznao u izjavi zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milijana Brkića da ostaje u stranci unatoč dušobrižnicima.

– Nemojte sada mijenjati teze, imate aferu u kojoj je su žrtve potpredsjednik vlade, državni odvjetnik i suci ustavnog suda. Nema zamjena teza, riječ je o izmišljanjima korespondencije koja je trebala utjecati na dva važna sudska procesa i destabilizirati političku i institucionalnu situaciju u Hrvatskoj – istaknuo je.

U vezi s promjenom stava predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović oko pozdrava “Za dom spremni”, Plenković je rekao kako je predsjednica sve sama pojasnila i kako ne treba interpreta za svoje izjave.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)