(VIDEO) Miro Bulj u Saboru pustio i zapjevao ‘Ustani bane’: Evo svim mađaronima!

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

 

 

Glasovanje o izmjenama Zakona o INA-i koje je predložila Vlada, a na koje je SDP podnio više od 300 amandmana o kojima se raspravljalo u utorak, na rasporedu je u srijedu, a sve je počelo stankama.

 

Stanke su tražili Božo Petrov, Davor Bernardić, Branimir Bunjac, Tomislav Žagar, Željko Glasnović, Branko Bačić, Željko Lenart i Vesna Pusić.

Povredu Poslovnika tražio je Miro Bulj.

“Kolega Bačić uvijek krši Poslovnik, a evo svim mađaronima ovdje koji će glasovati za ovaj zakon, pošto se krši Poslovnik, i ja ću ga prekršiti”, rekao je Bulj, nakon čega je na zvučnik pustio ‘Ustani bane’.

Bulj je nakon toga dobio opomenu, i to drugu, a onda je još jednom pustio pjesmu, prenosi Direktno.hr.

Nakon što je i Ivan Pernar tražio povredu Poslovnika, Bulj je još jednom pustio ‘Ustani bane’ i zapjevao.

“Kolega Bulj, možete to isključiti?”, reagirao je Jandroković i dodao: “Radite cirkus u sabornici, svoj stav možete izreći riječima, time da iziđete van, ali ne možete za vrijeme stanke puštati glazbu na zvučnike. Osim toga, molio bih službe da isključe onda razglas”.

Bulj je nakon toga još jednom pokušao pustiti pjesmu, ali je razglas ubrzo isključen.

Izlaganje zastupnika Bulja u videu počinje na 16:10.

Nakon stanke uslijedilo je glasanje o amandmanima SDP-a, a Jandroković je rekao da je u međuvremenu SDP povukao svoje amandmane.

Nakon glasanja oglasio se Bernardić, koji je pozvao zastupnike da napuste sabornicu. Većina oporbe to je i napravila, a za izmjenu zakona bila su 74 zastupnika te dva protiv.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko  nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)