LIGA PRVAKA; Bez golova u Liverpoolu i Lyonu

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

 

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 13. minuti. Gnabry je ubacio s desnog krila, a Matip je loše reagirao napucavši loptu u svog vratara. Tri minute kasnije vratara Alissona Beckera mogao je ugroziti i James Rodriguez, ali je Kolumbijac loše pucao.

 

Domaćin je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 24. minuti kada je Alexander-Arnold prebacio loptu na drugu stativu do Salaha koji je pucao pored gola. U 33. minuti vidjeli smo i najbolju priliku u prvom dijelu. Nakon što je Keita pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Manea, koji je sa sedam metara promašio cijeli gol.

U 59. minuti opasno je zaprijetio Gnabry opalivši s više od 20 metara, ali je pucao preko gola. Najbolju priliku u nastavku Liverpool je imao u 85. minuti kada je Mane u padu pucao glavom, a Neuer odbio u korner.

U drugom susretu večeri Lyon i Barcelona su također, odigrali bez golova. Barca je očekivano imala veći posjed lopte, ali to nije uspjela pretvoriti u golove, a najbolji igrač utakmice bio je domaći vratar Anthony Lopes.

Katalonski sastav je ove sezone odigrao 39 službenih utakmica, a tek drugu u kojoj nije bilo golova. Prvu su odigrali prije devet dana na gostovanju kod Athletic Bilbaoa.

Lyon i Barcelona su u osmini finala igrali i prije deset godina, a Barca je tada prošla dalje ukupnim rezultatom 6-3 (1-1, 5-2).

Najbolju priliku domaćin je imao u devetoj minuti. Terrier je pucao sa 20-tak metara, a Ter Stegen je uspio odbiti loptu u prečku. Barca je uzvratila u 20. minuti, s krila je pucao Dembele, ali je Lopes sjajno obranio.

Lopes je odlično reagirao i u 65. minuti obranivši Messijev udarac. Argentinski majstor je opasno zaprijetio i nekoliko minuta kasnije, no prebacio je vrata. U 70. minuti sjajnu priliku je imao Suarez, ali je i on pucao pored vrata. U 76. minuti pucao je i Coutinho, ali je Lopes još jednom bio siguran.

Ivan Rakitć je odigrao cijeli susret za goste.

 

 

Hina/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori