MODRI U PLZENU Bjelica: Imamo teškog protivnika

Vrijeme:3 min, 20 sec

 

 

Nogometaši zagrebačkog Dinama odradili su trening na Doosan Areni u Plzenu uoči prvog susreta 16-ine finala Europske lige protiv Viktorije, a trener Nenad Bjelica i kapetan Arijan Ademi prisustvovali su i službenoj novinarskoj konferenciji.

– Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada, kao i na to što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želi. Imamo dobru atmosferu, pričamo o svemu i sutra ćemo se pozabaviti protivnikom. Nisu dobili previše informacija o Viktoriji jer želimo da budu što više fokusirani sami na sebe i da obave svoje zadatke na terenu kvalitetno. Ako to postignemo siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat, poručio je Bjelica.

Strateg hrvatskog prvaka nije želio otkrivati ‘karte’ s kojima će se suprostaviti Česima.

– Nisam imao nedoumica oko sastava. Donio sam odluku za početni sastav. Nadam se da će to biti uspješna kombinacija i da će dečki koji će istrčati na teren odigrati jednu veliku utakmicu i donijeti dobar rezultat za susret u Zagrebu.

Bjelica nema običaj objaviti sastav s kojim ulazi u utakmice, a na pitanje novinara hoće li otkriti sastav kada Dinamo bude igrao finale Europa lige sa smiješkom je poručio.

– Obećajem. Svečano obećajem da ću reći, u tom finalu koje svi očekujemo, rekao je Bjelica.

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Ove sezone Modri su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

– Prvo treba skočiti pa onda reći hop. Imamo teškog protivnika, iskusnu ekipu koja će imati podršku svojih navijača na stadionu. Nekoliko puta su prezimili u Europi. Prvo ide ta utakmica za nas. Ako to prođemo, a nadamo se da ćemo u sljedećem kolu biti mi, pa onda i dalje od toga napredovati. Ako se to dogodi, dobit ćete informaciju o sastavu, rekao je na kraju.

Bjelica je naglasio kako je zadovoljan stanjem momčadi.

– Siguran sam da smo se kroz te dvije prvenstvene utakmice s Rudešom i Istrom pripremili za ovaj susret Europa lige. Lijepo je doći ovdje s bodovnom razlikom koju imamo u prvenstvu i uz dvije pobjede. Fokus je sada na Viktoriji, vjerujem da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo mi na kraju biti ti koji će slaviti, kazao je dodavši: – Htjeli smo stvoriti momčad koja može postizati dobre rezultate i igrati na rezultat. Htjeli smo momčad u kojoj svaki igrač gine za drugog na terenu i u kojoj ima 26-27 igrača koji pomažu ekipi na svim frontovima. To smo uspjeli, napravili smo određeni momčadski duh i svi su to prihvatili. Takva igra može donijeti dobre rezultate. To je nivo koji smo htjeli postići. Ekipa koju svi respektiraju gdje god dođe.

Kod Dinama neće biti suspendiranog Hajrovića i ozlijeđenih Gavranovića i Šunjića.

– Žao mi je igrača koji nisu ovdje s nama. Nadam se da će neki od njih moći igrati u četvrtak na Maksimiru. Siguran sam da će oni koji će sutra istrčati pokazati svoju kvalitetu kao u svim utakmicama do sada. Mirno spavam, imamo široki kvalitetan kadar i vjerujem u pojedince koji će istrčati na Doosan Areni.

Kapetan Ademi je poručio kako je sretan i ponosan što je dio ekipe koja je napravila ovaj veliki rezultat.

Svi čekamo da utakmica počne, i ja i cijela ekipa. Spremni smo i želimo nastaviti gdje smo stali i napraviti još veće stvari, za nas i za Dinamo.

U Dinamu su do najsitnijih detalja proučili suparnika.

– Sigurno da će biti teško, Viktoria je organizirana i čvrsta ekipa. Znamo što nas čeka. Spremni smo na to i napravit ćemo sve da izvučemo što bolji rezultat, kazao je kapetan hrvatskog prvaka.

 

hms.ba/hina

Odgovori