INICIJATIVA HRVATSKA SLOGA: ZABRANA NARODNOG REFERENDUMA – KRŠENJE GRAĐANSKIH PRAVA

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

 

Skandal s odbijenim zahtjevom za narodni referendum, unatoč bezobraznom minimaliziranju, sve jače odjekuje širom svijeta.

Zahtjev koji je u začuđujući kratkom roku potpisalo 400 tisuća hrvatskih građana grubo je masakriran i bačen u tamnicu u kojoj vladajući očekuju da premine i padne u zaborav. 

Pravo je čudo kako je toliki broj registriranih birača u tako kratkom vremenu (deseterostruko strože propisanom nego u bilo kojoj državi svijeta!) potpisao peticiju za referendum.

Kako je svima potpuno jasno, da sadašnja hrvatska vlada ne želi po tom pitanju slušati glas naroda koji ju je izabrao, pribjeglo se je sramotnim postupcima da se prijedlog “zakonski” odbije.

Od trenutka zaključivanja skupljanja potpisa za referendum, nanizan je slijed događaja, od kojih su za bolje razumijevanje ključni slijedeći :

  1.  Sve kutije s originalnim potpisima uredno su predane vlastima na provjeru.
  2.  Kutije su zadržane na provjeri mjesecima, čitavo ljeto 2018.
  3.  Potom se je iznio podatak da je 10% potpisa neispravno (što predstavlja 40.000 građana Hrvatske)
  4.  Vlada je službeno dala predstavnicima potpisne kampanje za referendum vrijeme za pregled neispravnih potpisa – to je vrijeme iznosilo 2 sata jednog jedinog popodneva (za pregledati 40.000 navodno. neispravnih potpisa). To ne samo da je sasvim neumjesno, nego i realno neizvedivo, a samim tim i u krajnjoj liniji uvredljivo. 

Gore navedene 4 točke samo su mali, ali centralni, jezgroviti dio opisa ovog događaja, kojem se stvarno i slobodno . može dati naziv povijesni.

Osim prve točke koja pada “na dušu” organizatoru prijedloga za referendum (gdje se je još jedanput, po tko zna koji put, ukazalo – uzaludno- povjerenje hrvatskoj vladi), ostale su tri jasan i bezobziran način izigravanja volje i želje hrvatskog naroda.

Po definiciji demokracije narod svoju volju ne provodi i ne iskazuje samo putem povremenih glasovanja na izborima, nego ima i pravo zatražiti željene promjene ili ispraviti odluke izabranih i između planiranih periodičnih izbora. Upravo to je cilj referenduma. 

Odbijanjem ovog referenduma, za kojeg se je svojim potpisima izjasnilo čak – po zadnjim kalkulacijama biračkih spiskova i broja državljana – 12% Hrvata, ozbiljno je narušeno demokratsko pravo hrvatskog naroda. 

Ovakvo ponašanje odgovornih ne smije se tolerirati. Stvarno je već svima dosta šablonskih prozirno naivnih i uvredljivih za zdravi razum objašnjenja koja se tako olako serviraju puku putem potpuno indoktriniranih i ovisnih medija. 

Zar je uistinu moguće da se riječ naroda potiskuje i ne sluša?

Ima li u ovoj situaciji uopće još mjesta logičnoj diskusiji i traženjima potkrijepljenim tolikim snažnim i nepobitnim čimbenicima?

Po tko zna koji put hrvatski narod zaziva glas zdravog razuma, traži toliko dugo na ovim prostorima izgubljenu istinu i zahtjeva tako zasluženu pravdu!

INICIJATIVA HRVATSKA SLOGA

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)