Bradara će konstituirajuću sjednicu Doma naroda zakazati za 20. veljače

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

 

-Do ovog trenutka, u Dom naroda PFBIH još nije došla jutros usvojena Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH – Opći izbori 2018. godine. Očekujem kako će do kraja ranog dana ipak biti zaprimljena, kao i objavljena u Službenom glasniku BiH. S obzirom da su materijali za sjednicu spremni, iste danas šaljemo izaslanicima kako bi ih na vrijeme mogli proučiti a ujedno da ispoštujemo poslovničke i ustavne procedure, stoji izjavi za javnost predsjedateljice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidije Bradara, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Bradara navodi da će  konstituirajuća sjednica Doma naroda PFBIH biti zakazana sutra (petak) ujutro, odnosno nakon materijala, izaslanici će ujutro dobiti i službeni poziv za sjednicu koji ćemo zatim, kao i potpun dnevni red dostaviti i javnosti.

“Što se termina same sjednice tiče, ista će biti zakaza za srijedu, 20. veljače  u 11 sati dok će dan prije biti održan i radno konzultativni sastanak s predstavnicima svih stranaka koje imaju izaslanike u Domu naroda a sve u cilju što kvalitetnije pripreme i tijeka same sjednice koja će biti konstituirajuća ali i na čijem će se dnevnom redu naći i Proračun  i ostali važni dokumenti, navodi se u priopćenju za javnost predsjedateljice Doma naroda PFBiH Lidije Bradara.

Bradara napominje da je u stalnom  kontaktu s ministricom financija.

“Drago mi je potvrditi s obzirom da pratimo stanje cijelo vrijeme, kako je osim što je Federacija likvidna , sve spremno za “puštanje” svih proračunskih davanja odnosno invalidnina, braniteljskih naknada  i plaća. Ministrica financija Jelka Miličević je potvrdila, kako će sva ministarstva koja rade na obračunima reagirati odmah  te da će ubrzati sve tehničke pripreme kako bi sve isplate u najkraćem mogućem roku bile  na računima korisnika”, priopćila je Bradara.

 

 

hms.ba

Odgovori