Dobitnik Nobelove nagrade Paul Krugman upozorava na na novu recesiju

Vrijeme:51 sec

 

 

Postoji prilično dobra šansa za globalnu recesiju krajem ove ili sljedeće godine, upozorio je ekonomist i dobitnik Nobelove nagrade Paul Krugman te istaknuo opću nespremnost među vodećim ljudima gospodarske politike.

U svom govoru na Svjetskom summitu Vlada, Krugman je rekao je kako malo vjerojatno da će samo ”jedna velika stvar” potaknuti gospodarski pad, piše Orissa Post.

-Mislim da postoji prilično dobra šansa da ćemo imati recesiju krajem ove ili sljedeće godine, rekao je Krugman na skupu.

Ističući kako središnjim bankama često nedostaju raspoloživi alati za izolaciju od tržišnih previranja, Krugman je kazao kako je planiranje rizika minimalno. Istaknuo je da, iako trgovinski ratovi i rastući protekcionizam i dalje dominiraju političkim programima, oni odgađaju pažnju i resurse od onoga što bi trebali biti pravi prioriteti.

Krugman smatra kako stagnirajuće plaće, nejednakost i gubitak povjerenja u svjetske poslovne lidere stvaraju žestoku reakciju protiv globalizacije.

-Rezultat je jasan. Kretanje prema globalizaciji je stalo. Pitanje je što želimo kao rješenje? Izgleda da nam to još nije jasno, istaknuo je nobelovac.

 

hrsvijet.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)