Rakitić opet na naslovnicama u Kataloniji: Barca mu neće produžiti ugovor

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

Katalonski dnevnik Sport na temelju svojih izvora je saznao kako je Barcelona odlučila ne produžiti ugovor Ivanu Rakitiću, zbog visokih novčanih zahtjeva samog igrača pa je njegova budućnost u klubu upitna i mogao bi ga napustiti već sljedećeg ljeta…

Velika želja 30-godišnjeg hrvatskog veznjaka je ostanak u Barceloni i završetak karijere u španjolskom nogometu, no stvari su se čini se zakomplicirale, iako je njegov menadžer nedavno naglasio da sigurno neće otići iz Primere.

‘Stop Rakitić’, glavni je naslov na naslovnici dnevnika Sport ove srijede koji je saznao kako je Barcelona odlučila ne produžiti Ivanu ugovor, zbog visokih zahtjeva koji je postavio pred klub.

Nije iznenađenje da Rakitić traži određeno povećanje plaće (vjeruje se da sada ima oko osam milijuna eura godišnje), s obzirom da je jedan od najkorištenijih nogometaša kod Valverdea, a s Barcom je već osvojio sve što se moglo osvojiti kroz posljednjih pet sezona.

No, uprava svoje resurse namjerava trošiti na druge stvari pa ostaje upitno hoće li hrvatski reprezentativac ostati u momčadi ili ne. Naime, još prošlog ljeta imao je bogatu ponudu PSG-a koju je odbio, a vjeruje se da već ima nekoliko njih za sljedeći prijelazni rok.

Rakitićev ugovor vrijedi do 2021. godine, a u Barci vjeruju da za njega mogu dobiti čak 65 milijuna odštete pa samim time postaje iznimno zanimljiv za prodaju.

No, s obzirom da mu je obitelj sretna u Španjolskoj, a nema drugog kluba koji mu može ponuditi sličan novac na Pirinejskom poluotoku, još je moguće da se postigne kompromis i da ipak ostane na Camp Nouu…

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori