M. Prpa: Pušten je iz boce EU zloduh prekrajanja međudržavnih granica

Vrijeme:3 min, 5 sec

 

Pušten je iz boce  EU zloduh prekrajanja međudržavnih granica

Pušten je iz boce EU zloduh prekrajanja međudržavnih granica u Europi, i neće ga se tako lako u nju vratiti.  To puštanje iz boce zloduha došlo je sa samog vrha političkog utjecaja to jest izjavom – Predsjednika Europskog parlamenta – Antonija Tajanija

Bilo kako bilo, njegove su izgovorene riječi da je Istra talijanska, da je i Dalmacija talijanska. Pri tome nije spomenio da se između Italije i Hrvatske nalazi još jedna mđunarodno priznata država, to jest Slovenija sa svojim kopnom i svojim morem između Italije i Hrvatske.

Ako netko misli da su to probni baloni, da se vidi kakva će biti reakcija, ljuto se vara. Ne, nije riječ samo o probnim balonima, već je riječ o razbijanju „leda“ u samoj Italiji u smislu da je to poziv svim kategorijama  iredentista i Esula, da budu spremni u datom povijesnom trenutku kad će se to, obzirom na buduću geopolitičku situaciju, moći realizirati.

I doista ta, sama sebi još neizvodiva tvrdnja, uzburkala je duhove italijanske iredente i Esula  na svim razinama, javnih i pritajenih, govorljivih i šutljivih onih koji se javno ne iskazuju, ali svi imaju isto mišljenje

Čini se, već i običnim ljudima, to jest onima koji se previše ne razumiju u politiku, da je to vrlo ozbiljna najava, koja će dobiti veliki broj pristaša. I to ne samo u Italiji, već i drugim državama kad je završetkom Drugog svjetskog rata, kako oni misle da su njihove države tim rezultatima dobrano oskvrnute, to jest da su izgubili ili barem nisu dobili odrđene teritorije koje po njihovim šutljivim i javno neizgovorenom mišlju je moguće povratiti ih u datom povijesnom trenutku.

Izjava  Antonija Tananija sa samog političkog vrha  Europske unije, ima silnu težinu, i najvjerojatnije i katastrofalne posljedice.  Ona nije slučajno izrečena, već se njome probija led, što znači da se o svemu tome treba  početi razgovarati. U cjelokupnoj povijesti Europske unije, još nitko do sada, čak i iznutra, nije zadao jači  udarac samim temeljima njene opstojnosti.      

Nakon njegove izjave više ništa neće biti isto u Europi, a i samoj Europskoj Uniji.   Ona je višeglava Aždaja i cijela je prožeta nutarnjim suprotnostima. Da nije takva ne bi s lakoćom dopustila ulazak milijunske mase islamista, bez i jednog ispaljenog metka. Zahvaljujući njenoj mlednosti i nezainteresiranosti za svoju sudbinu, islamisti su s lakoćom osvojili više europskog teritorija, nego svi  islamski sultani zajedno, do zuba naoružani i koji su sa svojim silinim vojskama stoljećima kretali na osvajanje Europe.

Takva Europa je po pitanju invazije nenaoružanih islamista k tome još i sama sebe ponizila. Ona je izgubila svako dostojanstvo i cijela predstavlja samo lako ranjivi trbuh, preko kojega će ju u cijelosti preuzeti islamisti, a tad će se svi pitati – gdje smo bili, što smo radili, gdje nam je bila pamet. Ali u politici grješke se ne opraštaju.

Izjava  AntonijaTajanija je paljenje fitilja ispod europskog bureta baruta koji će ju cijelu u datoj prilici raznijeti.

Po principu  SV. Mateja, koji reče, a to se odnosi i na Europsku Uniju “ Nijedan grad, država  ili dom, ako je sam u sebi nesložan, neće opstati.” (Matej 12:25).“.

Danas gotovo svaki narod u Europi ima svoju državu, kao najveću i neprocijenljivu vrijednost. Svugdje  gdje je ona, jamac je slobode, a cijena slobode se ne plaća dolarima ili eurima, već krvlju svojih najboljih sinova.

Europska Unija ne smije se igrati nacionalista, pogotovo ne onih njenih najvećih članica, kao šahovskim figurama. Vrijednost nepromijenljivosti granica je temelj njene opstojnosti. To je načelo pripomoglo relativnom miru u  Europi, svuda osim u ex Jugoslaviji

Nitko tako olako ne prepušta sudbinu naroda kao nedozreo i neodgovoran političar.  Sloboda naroda najčešće se gubi zbog zabluda njegovih političara.

(Codex moralis croaticum)

 

 

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)