HDZ-u Žepče opet Ministarstvo financija ali bez Andreja Kajića

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

 

 

U raspodjeli ministarstava u novoj vladi Zeničko-dobojske županije, HDZ-u Žepče će ponovno pripasti mjesto ministra financija, ali tu funkciju neće obnašati dosadašnji ministar Andrej Kajić, izjavio je za Radiopostaju Žepče predsjednik županijskog odbora HDZ-a BiH i zastupnik ove stranke u skupštini Zeničko-dobojske županije, Ivo Tadić.

“Mi ponovno dobivamo resor financija i gospodarstva, Žepče će ponovno dati ministra financija, no ono što mogu kazati jeste da Andrej Kajić više neće biti ministar. Andrej je izrazio želju da nakon ovog mandata ide u realni sektor, ali ostaje zastupnik u Skupštini Županije s Vedranom Dugonjić i sa mnom,” rekao je Tadić, dodajući da za resor gospodarstva slijede unutarstranački razgovori tako da još nije poznato kojoj će općinskoj organizaciji HDZ-a to mjesto u konačnici i pripasti.

Budući da je Andrej Kajić za vrijeme svoga mandata uspio financijski stabilizirati Županiju, te je prema mišljenju mnogih jedan od najstručnijih ministara u Vladi kojoj upravo ističe mandat, HDZ Žepče ne očekuje lagan zadatak u odabiru dostojnog nasljednika.

“Kad su u pitanju druga ministarstva, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo prometa i Ministarstvo zdravstva će pripasti stranci A-SDA, Ministarstvo branitelja Stranci za BiH a ostala četiri ministarstva i premijera će dobiti SDA. To smo dogovorili i nadam se kraja tekućeg a u najgorem slučaju početkom trećeg mjeseca da ćemo imati i formiranu novu Vladu,” rekao je Tadić.

Budući da su stranke okupljene oko SDA formirale novu parlamentarnu većinu u skupštini Zeničko-dobojske županije, u toku je i proces rekonstrukcije Skupštine. Tako su hrvatski zastupnici jučer većinom glasova izabrali Andreja Kajića za predsjednika, a Vedranu Dugonjić za zamjenicu predsjednika Kluba Hrvata, čime su smijenjeni dosadašnja predsjednica Vlasta Kalas iz DF-a i zamjenik Vedran Keser iz SDP-a.

“Očekujem u narednih sedam, osam dana i promjenu predsjedavajućeg Skupštine Zeničko dobojske županije,” rekao je na kraju razgovora je za Radiopostaju Žepče Ivo Tadić.

Podsjećamo, funkciju predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojske Županije trenutno obnaša Ismet Sarajlić iz Stranke za bolju budućnost.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori