IZVANREDNA PRESS-KONFERENCIJA “Gačić se nije htio predati”

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Imali smo puno informacija, no sinoć smo, uz pomoć sigurnosnih agencija, napravili plan za današnju akciju. Izvršili smo pretres šireg područja između Hadžića i Kiseljaka – kazao je Halilović, dodajući kako nije bilo šanse da se ubojica izvuče.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutarnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović održali su izvanrednu press-konferenciju u zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

Govorili su o detaljima uspješno okončane policijske potrage za Edinom Gačićem, prenosi Dnevni avaz.

Premijer Forto je kazao da je približno 1.200 policajaca pod koordinacijom FUP-a, MUP-a KS i Tužiteljstva KS radilo na pronalasku ubojice.

Dodao je da je Vlada bila u stalnom zasjedanju s ciljem da se građani osjećaju sigurno.

– Zahvaljujem svim policajcima koji su sudjelovali i građanima koji su zadržali mirnoću, nastavili sa svojim životima, kako smo ih zamolili. Raspisana je nagrada za informaciju koja bi vodila do hvatanja bjegunca. Sačekat ćemo policijski izvještaj i odlučiti hoće li biti uplaćena nagrada za neku informaciju koja je vodila ka ovom rezultatu. Ako ne bude, ta sredstva će biti raspoređena vezano za ovaj slučaj – kazao je Forto.

Ministar Katica je rekao da Gačić više nije sigurnosna prijetnja.

– I sretan sam zbog toga, želim se prisjetiti obitelji onih koje je ubio. Zahvaljujem građanima na svim informacijama i što imaju povjerenje u policiju. MUP KS je izvršio ovu egzekuciju. Bila je ovo najmasovnija potraga – rekao je Katica.

Želim se sjetiti obitelji preminulog Sultanića u Konjicu i našeg policajca.

Komesar Halilović istaknuo je da su formirali stožer s više policijskih agencija.

– Imali smo puno informacija, no sinoć smo, uz pomoć sigurnosnih agencija, napravili plan za današnju akciju. Izvršili smo pretres šireg područja između Hadžića i Kiseljaka – kazao je Halilović, dodajući kako nije bilo šanse da se ubojica izvuče.

Naveo je da se Gačić nije htio predati i da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

– U razmjeni vatre lakše je povrijeđen pripadnik MUP-a KS i on je izvan životne opasnosti. U tijeku je uviđaj – dodao je Halilović.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori