Davor Čelan: „Antifašisti“ su jako zabrinuti za RH

Vrijeme:7 min, 9 sec

 

 

 

Današnji politički dan zasigurno je obilježila izjava predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania, u kojoj dotični pozdravlja „talijansku Dalmaciju i Istru“. Nakon njegove izjave brzo su stigle reakcije hrvatskih političara, reakcije koje su sasvim opravdane i koje su po meni trebale biti oštrije. Po meni je najbolje reagirala Ruža Tomašić u EU-parlamentu. Koja je doista pokazala kako na pravi način reagirati prema osobama, koje imaju pretenzije prema teritoriju Republike Hrvatske, u ovom slučaju to je Antonio Tajani. Reagirali su i mnogi HDZ-ovci, pa su pokušali glumiti suvereniste, kako bi pokupili pojedine političke poene za predstojeće EU-izbore u svibnju ove 2019. godine. Zanimljivo je kako su mnogi HDZ-ovci toliko iznenađeni izjavom Tajania, no moramo ih razumjeti, ipak se radi o velikom prijatelju njihovoga dragoga predsjednika Andreja Plenkovića. HDZ-ovci su doista šokirani, pa se pitaju, kako to, da naši „veliki europski prijatelji“ imaju pretenzije prema hrvatskom teritoriju.

 Čujemo i Jakovčića koji tvrdi, da Tajani nakon ovoga više nema njegovo povjerenje. Rano se sjetio Jakovčić, jer Tajani i svi ti europski birokrati nikada nisu imali povjerenje hrvatskog naroda. No kada čujem da Jakovčić brani suverenitet Republike Hrvatske dolazim do konstatacije: Bolje da suverenitet RH ne brani nitko nego osobe koje su članovi IDS-a. Šteta bi sigurno bila mnogo manja. Istog onoga IDS-a, koji vjerujem da znate ima stavove kakve ima. Vjerujem da ste već u ranoj fazi shvatili što je doista poanta ove kolumne. Naime, poanta nije komentirati izjavu Tajania, jer za razliku od Plenkovića i njegovih istomišljenika takva me izjava nije nikako iznenadila. Samo slijepci ne mogu prepoznati ono, što nam u Briselu već dugo godina spremaju. Međutim, nije mene strah Brisela i europskih birokrata, strah me je kada vidim kakve osobe brane suverenitet moje Domovine Hrvatske. Još kada pročitam izjave pojedinih „hrvatskih“ političara poput Jakovčića, taj strah postaje samo veći. Još samo nedostaje da se i Pusićka uključi u obranu hrvatskog suvereniteta, onda bi cirkus doista bio potpun. Ipak, sada bih se želio referirati na ono što je doista poanta ove kolumne. Iako vjerujem, da ju je većina prepoznala pojasnit ću ju za one osobe, koji ju još nisu prepoznali. Poanta je naime, analizirati reakcije pojedinih političara na sramotne izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania. To ću u nekim dijelovima kolumne učiniti i na satirički način.

Spasi nas Bože suverenizma Plenkovića, Jakovčića, Grmoje, Radina i njima sličnih!

Konstatiram, da se Plenković sav umorio boreći se za suverenitet Hrvatske. Plenković je sav iznenađen retorikom Tajania, koji je samo izgovorio ono što mnogi u Briselu misle, a to je, da je najbolje hrvatskoj oduzeti pravo na suverenitet. Ipak, ako netko zna kako prevariti svoje birači onda je to Andrej Plenković, pa mu ova izjava Tajania služi kao sjajna prilika da pokupi političke bodove među biračima suverenističkog opredjeljenja. Međutim, vjerujem da su birači iz suverenističkog bazena dovoljno svjesni i zreli da neće povjerovati Plenkovićevoj lažnoj brizi o suverenitetu Republike Hrvatske. Tragikomično je slušati, kako je Plenković zgrožen izjavom Tajania, istog onog Tajania kojega je Plenković 2016. godine koristio u izbornoj kampanji za tadašnje parlamentarne izbore. Zanimljivo je, kako je Plenković sada odjednom spreman osuditi izjave predsjednika Europskoga parlamenta, dok ga ni malo nije brinula izjava Vučićevog izaslanika 2017. godine kada je dotični na srpskom derneku organiziranim od etno biznismena Milorada Pupovca, Republici Hrvatskoj prijetio ozbiljnim sukobima i to naravno u glavnom gradu RH. Branitelji Andreja Plenkovića će reći, da je tadašnja reakcija predsjednika vlade RH bila pametna, jer nebitnim likovima ne treba davati pozornost. Takva teza je po meni u potpunosti deplasirana. Upravo iz razloga jer je dotični poslan od Aleksandra Vučića a Plenković je u tome trenutku sudjelovao na tome skupu. U suprotnom ne treba čuditi, da jedan Italian dolazi do konstatacije: Kad mogu Srbi možemo i mi. S time želim aludirati na vanjske političke poteze Plenkovićeve vlade, (koja opstaje isključivo radi manjinaca), koji su do sada bili sve, samo ne državnički. Otkako je ministrica vanjskih poslova kontroverzna Pejčinović-Burić mogli bismo konstatirati, da je Hrvatska vanjska politika na razini one kada je na čelu resora vanjske politike bila notorna Vesna Pusić, mrziteljica Hrvata Herceg-Bosne, odnosno svega hrvatskog.

Gledam kako Grmoja sa svojeg Facebook profila docira i napada predsjednika vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića, te tvrdi kako je on, Nikola Grmoja veliki suverenist. Konstatiram, da hrvatski narod mnogo zaboravlja ali ipak nije lud, pa vjerujem da neće nasjesti na foru ekipe iz MOST-a, koja je odjednom postala biti kršćanska i suverenistička opcija. Zanimljivo je, kako Grmoja i njegove kolege iz MOST-a prednjače u tome, kako više kritizirati rad ministarstva vanjske politike i cijele vlade RH.

Tragikomično i licemjerno, zar ne?

Možda će se mnogi u ovom trenutku upitati kako dolazim do ovakve konstatacije, međutim ako malo upotrebimo razum, dar Duha Svetoga, odgovor bi svima nama trebao biti jasan. Malo ću elaborirati. Naime, zanimljivo je kako MOST odjednom postaje biti suverenistička opcija, isti onaj MOST koji je cijelo vrijeme rušio Tomislava Karamarka, odnosno Domoljubnu koaliciju. Upravo su ti napori političkih diletanata iz MOST-a rezultirali ovakvom vladom, kakvu trenutno imamo u RH. Ne samo to, doista je tragikomično slušati kako MOST optužuje ministricu Pejčinović-Burić, o čijem radu i ja osobno imam doista negativno mišljenje i tu se slažem s MOST-om. No zna se dobro tko je suodgovoran za trenutnu situaciju, u kojoj je dotična postala ministrica. Nije SDP, HNS niti Živi Zid, nego „nova suverenistička opcija“ MOST. Koja je ponovit ću rušila vladu Domoljubne koalicije, u kojoj je dr. Miro Kovač bio ministar. Činjenica je, da bi pod vodstvom Mire Kovača Hrvatska vanjska politika bila na puno većoj razini nego što je trenutno. Nažalost Hrvatska vanjska politika je trenutno ovakva kakva je, a na tome možemo zahvaliti i „velikim suverenistima“ iz MOST-a, koji su 2016. godine doista pokazali što je pravi primjer političkih diletanata (iznimaka ima svugdje, pa tako i pametnih osoba u MOST-u). Konstatiram: Za MOST-ovce se doista može upotrijebiti izreka, „kako siješ tako ćeš i žeti“ pa tako ono što je MOST sijao 2016. godine možemo žeti mi, cijeli hrvatski narod, a to je trenutna, velikim dijelom antihrvatska vlada.

Isto tako jako mi je zanimljivo gledati, kako se i Jakovčić (član IDS-a) umorio u velikoj borbi za hrvatski suverenitet u Europskom parlamentu. Moram reći, da mi ga je doista žao, jer po ovom pitanju ipak ne smije javno zastupati teze, koje on smatra jedino ispravnima. Ako vam nije jasno, koje su to teze Jakovčića, onda samo trebate pogledati za što se zalaže njegov IDS. Mislim da bismo svi trebali doći do konstatacije, da se te teze ne razlikuju uveliko s onima koje zastupa europski birokrat Antonio Tajani.

Izjava Tajania dobrodošla za izbornu kampanju!

Za kraj bih želio konstatirati, da je izjava koju je dao Antonio Tajani došla kao sjajna podloga za izbornu kampanju mnogih političkih opcija u Republici Hrvatskoj. Naime, Plenković će se nakon ovoga prezentirati kao veliki „suverenist“ i „domoljub“ kojemu je suverenitet i teritorijalna cjelovitost Republike Hrvatske na prvom mjestu. Moglo bi se reći, da je Tajani učinio lavovski posao za predizbornu kampanju za EU-izbore Andreja Plenkovića, koji će biti veliki test za sve političke platforme na hrvatskoj političkoj sceni. Na kraju bih želio konstatirati, te se u vezi s time referirati na poantu ove kolumne, da je doista žalosno gledati kako su se „antifašisti“ u RH i osobe koje rade po direktivama Brisela poput Andreja Plenkovića zabrinule za suverenitet Republike Hrvatske. Isto tako želim naglasiti, da osuđivanje izjave Tajania iz usta Ruže Tomašić doista zvuči ozbiljno i iskreno, kada to pak dolazi iz usta Plenkovića, Jakovčića, Grmoje, Radina i njima sličnih onda to zvuči doista licemjerno i tragikomično. Možemo  misliti mnogo o Ruži Tomašić, njeni stavovi nam se mogu sviđati ali ne moraju. Međutim, činjenica je, da je za obranu suvereniteta Republike Hrvatske u Europskom parlamentu učinila mnogo više od Plenkovićeve vlade, Jakovčića, Dubravke Šuice i ostalih zajedno. Ipak, unatoč svemu vjerujem, da će hrvatski narod, posebice one osobe kršćansko-suverenističkog opredjeljenja donijeti dobru odluku na EU-izborima, te neće nasjesti na perfidnu igru novih „suverenista“ poput Plenkovića i Grmoje. Umjesto toga što ćemo se zgražati nad izjavom Tajania, koji je samo izjavio ono što misli većina europskih birokrata samo ne smiju reći, trebali bismo se usredotočiti na to, da sljedeći put izaberemo vladu, koja se neće dodvoravati briselskim birokratima, nego će stati snažno i cijelo vrijeme u zaštitu nacionalnih interesa Republike Hrvatske, i uzeti kao primjere Mađare. Jer da je Tajani osjetio, da Republika Hrvatska vodi kvalitetnu i hrabru suverenističku vanjsku politiku, sigurno mu ne bi palo na pamet prisvajati teritorij tuđe države.

 

Davor Čelan/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)