VIDEO/UBLEHAŠ: Ima u BH bloku i HB bloka i onih koji ne vole baklavu, ako uđemo u vlast tražit ćemo i H-S pozicije

Vrijeme:2 min, 27 sec

 

 

Ako SDP odluči ući u vlast, a neće, i mi ćemo. A ako oni ne uđu, nećemo ni mi, jer nemamo snagu kao oni. Ukoliko prihvatimo ponudu SDA onda postavljamo zahtjeve, “mi ( BH. blok) smo multietnički blok i tražimo i H-S ministarska mjesta, ne samo B, u Vladi Federacije. Tako se to radi i ne samo u Federaciji već i u Vijeću ministara, izjavio je gostujući na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

Upitan zašto je Izetbegoviću toliko stalo da mu SDP i DF budu partneri u vlasti Komšić je odgovorio:

– Mi njemu trebamo da mu ne dozvoljavamo, da im budemo batina, da nešto ne daju HDZ-u, recimo Izborni zakon.

Kazao je i ako SDP uđe u federalnu vlast onda će njihov biti (srpski) dopredsjednik Federacije, a ako ne uđu onda će biti Dodikov.- Jer takva je matematika u Domu naroda”.

Najavio je ujedinjenje SDP i DF-a uđu li u vlast. I nije mu, kaže, bitno kako će se zvati nova ujedinjenja stranka. – Neka se zove i samo SDP, šta ima veze, k’o da je ime bitno”.

Vjeruje kako će u vlast ( federalnu i državnu) umjesto SDP-a i DF-a, sa SDA-om (i HDZ-om) ući SBB, A- SDA i PDA.- Tu je Radončić odlično odigrao, mora se priznati, kazao je.

Ublehaš je, u gotovo jednosatnom intervju, nepresatno ponavljao kako je spreman i na uništenje i sebe i DF-a, samo da ne “prođe Izborni zakon” i da “ne bude kako dušmani hoće”.

Govorio je i o problemima u BH bloku: -U BH bloku imate i elemenata hb bloka, imate i struktura kojima se povraća kad vide baklavu, a meni zamjeraju što volim baklavu, ima tu svega.”

Šta vam je HB, Herceg Bosna?, pitao ga je Hadžifejzović.- A šta vam je Falatar?, odgovorio je protupitanjem Komšić: -Sve u moju glavu može stati. Može i Dragan Čović, samo ja ne mogu stati u njegovu glavu, dodao je.

U jednom trenutku se naljutio sam na sebe: -Dosta mi je više i mojih folova, a kamo li tuđih”, pa nastavio trabunjati o “patrotizmu”: – Ovdje se radi šta će biti s ovom zemljom, kazao je “mitraljezac”.

Naljutio ga je i tekst na portalu TheBosniatimes.ba u kojem se tvrdi da je dobio od Ankare novac za kampanju kako bi razvalio ljevicu za račun SDA i da su hodže bliske SDA pozivale da se glasa na izborima po principu: dva glasa za Džaferovića, jedan za Komšića.

– Da su mi dali pare ne bi bio dužan milijun i sto. Ma za sve me mogu optužiti, ali da sam ukrao, da mi je neko dao pare i da sam kukavica, da nisam patriota- ne mogu. Ma, i sebe će uništiti samo da ne bude kako dušmani ove zemlje hoće, ponovio je “naš Bošnjak”, davno otrcanu floskulu.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori