I POSLJEDNJA ŽUPANIJA- HBŽ- IZABRALA IZASLANIKE/ U Domu naroda HDZ-u 14 mandata

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

 

Zastupnici Skupštine Hercegbosanske županije izabrali na sjednici u Tomislavgradu tajnim glasanjvanjem izabrali su izaslanike za Dom naroda Parlamenta FBiH. 

 

Iz reda hrvatskog naroda najviše glasova dobile su kandidacijske liste čiji nositelji su Stipan Šarca i Ivan Ivić, obojica iz HDZ BiH, Dragana Damjanović, Goran Broćeta i Drago Puzigaća sa Srpske liste biti će izaslanici  srpskog naroda, dok je Jasenko Tufekčić iz SDA predstavnik bošnjačkoga naroda.

„Temeljem sporazuma koji je potpisan između dva HDZ-a, taj sporazum evo i predviđa da mi damo podršku i drugom izaslaniku iz reda HDZ-a BiH“, kazao je novinarima zastupnik “Devedesetke” Nediljko Rimac.

HDZ BiH time će od ukupno 17 imati 13 izaslanika u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH, te jednu izaslanicu u Klubu Srba, piše Hrvatski Medijski Servis.

„Završili smo kao jedan od posljednjih kantona priču o popuni Doma naroda, znam prema mojim informacijama da će SIP potvrditi naše mandate tijekom dana tako da se otvara jedna mogućnost normalnog sazivanja sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH u narednoj sedmici, čime bi bili otkočeni svi procesi u Federaciji usvajanjem proračuna za 2019. godinu“, rekao je Jasenko Tufekčić, zastupnik SDA u Hercegbosanskoj županiji.

 

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori