Policija u Konjicu traga za bivšim pripadnikom odreda El mudžahid

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

 

U Konjicu i dalje traje operativna akcija policije u potrazi za muškarcem E. G. (43) iz Banje Luke koji je hladnim oružjem ubio S. S. (39), nakon čega je pobjegao.

Ubojstvo se dogodilo u mjestu Podorašac, u ponedjeljak ujutro u 7.30 sati, a kako je Dnevnom avazu potvrđeno iz policije počinitelj je Edin Gačić, bivši pripadnik odreda El mudžahid, koji je djelovao u sastavu III. korpusa Armije BiH.

Prilikom pretresa kuće u selu Brđani kod Konjica koju je koristio ubojica Edin Gačić, pripadnici Jedinice za podršku MUP-a HNŽ pronašli su veliku količinu eksploziva.

Gačiću ovo nije prvo ubojstvo. Dnevni avaz pak piše kako je Edin Gačić nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, također Banjalučanina.

Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora.

Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva suborca i ubojstva majke.

Sudeći prema pisanju EuroBlica, izvor blizak MUP RS otkriva da je Gačića, kako bi dobio što povoljniji položaj, još 2010. godine saslušao inspektor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH o zločinima koje je počinio odred El mudžahid.

Između ostalog, Gačić je djelatnicima SIPA-e navodno ispričao da su ih Arapi koji su bili na čelu odreda drogirali heptanonom, artanom i drugim drogama uoči borbi.

 

M.J./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)