Poražene jugo-snage zaustavile su hrvatski stroj koji je pomeo komunizam i srpske i crnogorske agresore

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

 

U petak je u glavnom gradu Crne Gore osnovan Podgorički klub, neformalno tijelo koje čine bivši predsjednici i premijeri zemalja regije bivše Jugoslavije. Klubu su se pridružili bivša hrvatska premijerka i nekadašnja predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Za Andriju Hebranga, tu nema nikakvih iznenađenja.

-Čitam da su neki iznenađeni okupljanjem jugonostalgičara, premijera i predsjednika država bivše zločinačke Jugoslavije u nekakav ‘Podgorički klub’. Tko se tome čudi, nije mu jasan korijen svih hrvatskih neuspjeha nakon Tuđmana – kazao je u izjavi za Direktno.hr dr. Andrija Hebrang, komentirajući vijest o osnivanju “Podgoričkiog kluba”.

Ne dvoji kako je riječ o aktivnostima poraženih jugoslavenskih snaga.

-Poražene jugo-snage nakon smrti utemeljitelja moderne Hrvatske ne prestaju razarati njezino tkivo. Politički, a posljedično i gospodarski. Zaustavili su hrvatski stroj koji je pomeo komunizam i srpske i crnogorske agresore i sada ga vraćaju u natrag. Pogledajmo likove koji su u tom ‘Klubu. Jedna v.d. predsjednica Srbije, bivši premijer Srbije i premijer Crne Gore, dakle, država koje su vojnom agresijom uništile Hrvatsku, njezino gospodarstvo za generacije, pobile 7263 idenitificirana civila i još dvije tisuće nestalih, protjerali 260.000 Hrvata s trećine okupirane hrvatske države… Pa jasno da oni neće govoriti o prošlosti, jer iz nje proizlaze i njihove obaveze – istaknuo je Hebrang.

Podsjeća na ranije uloge ali i na motive Stjepana Mesića i Jadranke Kosor.

-U isti skup spadaju i ‘naši“ Stjepan Mesić i Jadranka Kosor. Mesić, koji je u usred rata 1994. godine pokušao izvesti parlamentarni udar s ciljem sprječavanja oslobodilačkih akcija koje smo pripremali i Jadranka Kosor, koja je u početku srpsko-crnogorske agresije branila Jugoslaviju preko UJDI-a. Na žalost, hrvatski narod je prvoga birao i to dva puta, dok je druga oktroirana. Možda su ih na novo druženje potakle i njihove obiteljske veze koje ne mogu zaboraviti. Oni će lobirati za proširenje EU?! – nastavlja Hebrang.

Osvrnuo se i na najavu da se Podgorički klub neće baviti prošlošču.

-Pa pitanje higijene EU je da nekažnjeni agresor s nekažnjenim ubojicama ne uđe u organizaciju. Kažu da se u ‘Klubu’ neće baviti prošlošću. Pa prošlost su oni sami, kao i njihova Jugoslavija. Neće je obnoviti ni ovaj njihov ‘labuđi pjev’ – zaključuje Hebrang.

 

R.H./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)