RAKITIĆ: Barcelona ide po sve trofeje, a ja po novi ugovor

Vrijeme:2 min, 40 sec

 

 

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je u srijedu zabio gol u 6-1 pobjedi Barcelone protiv Seville kojom se katalonski sastav plasirao u polufinale Španjolskog kupa, poručio je kako njegova momčad želi osvojiti sve trofeje ove sezone, a on potpisati novi ugovor.

 

“Nastojimo igrati bolje. Pred nama je još puno utakmica, a sada želimo uživati u prolasku u polufinale Kupa. Ići ćemo po sve trofeje ove sezone, a to ćemo nastojati ostvariti na najbolji mogući način”, rekao je 30-godišnji vezni igrač podno stadiona Camp Nou u Barceloni nakon susreta sa Sevillom.

Barcelona je 6-1 pobjedom u uzvratnoj utakmici četvrtfinala nadoknadila poraz od 0-2 iz prve utakmice, a Rakitić je zabio pogodak protiv svoje bivše momčadi u 31. minuti za 2-0.

“Imam puno poštovanja za svoju Sevillu pa me pomalo boli. No ovdje sam da bih dao sve od sebe”, rekao je nakon što nije slavio zabijeni pogodak.

Rakitić je igrao za Sevillu od 2011. do 2014. te je u zadnjoj sezoni bio kapetan prije nego je došao u Barcelonu.

Barcelona, koja je osvojila kup u posljednje tri sezone, bila je na rubu ispadanja no sada najavljuje borbu za taj trofej. Kritičari su uoči utakmice tvrdili da prvaku Španjolske nije bitan Kup kako bi se mogao fokusirati na prvenstvo i Ligu prvaka, glavni cilj ove godine, no Rakitić tvrdi da to nije točno.

“Imali smo veliku želju dobro odigrati Kup. Odigrali smo zato veliku utakmicu u kojoj smo doista uživali. Idemo dobrim putem. Nadam se da ćemo doći do finala i u njemu igrati protiv Betisa”, rekao je.

Betis, tradicionalni gradski rival Seville, bit će domaćin finalne utakmice kupa krajem svibnja. Polufinale su dosad izborili Barcelona, Betis i Valencia, a o posljednjem sudioniku odlučivat će Girona i Real Madrid koji igraju u četvrtak navečer. Madridski klub je slavio sa 4-2 u prvoj utakmici.

Rakitić, koji je u Barceloni od 2014. godine, ponovio je kako svoju budućnosti vidi u Barceloni i nakon što mu aktualni ugovor istekne u ljeto 2021. godine.

“Od kada sam ovdje ne znam koliko sam puta ‘odlazio’ i ‘dolazio’. Ovdje sam i više nego zadovoljan, a moja namjera je ostati još puno vremena. Neki dan sam poslao mali signal predsjedniku, vidjet ćemo hoće li se razbuditi oko obnove mog ugovora”, rekao je Rakitić.

Hrvatski nogometaš je u ponedjeljak navečer u Barceloni, tijekom primanja nagrade novina Mundo Deportivo, izjavio: “Ja želim biti ovdje, a bude li se moglo obnoviti moj ugovor ostao bih više godina. Jako sam zadovoljan ovdje, to svatko zna, napose predsjednik kluba”.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu u srijedu je u intervjuu za Mundo Deportivo rekao kako će “na kraju sezone biti vremena za razgovore o povećanju plaće, obnove ugovora i svemu što bude potrebno”.

Rakitić je u kolovozu, nakon Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, zatražio novi ugovor i povećanje plaće. Bartomeu je tada bio odgovorio kako u proračunu za ovu sezonu nema dovoljno novca te da će to razmotriti uoči iduće sezone. Trener Ernesto Valverde u utorak je poručio da mu je Rakitić jako važan i da ga želi imati u svojoj momčadi i iduće sezone.

Hina

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori