Laslo Torma: Je li to moguće ? – Moguće je ali samo kod nas !

Vrijeme:2 min, 36 sec

 

 

Unatoč samohvalisanju svih dosadašnjih Vlada, pa i ove aktualne, i njihovim predizbornih obećanja koje se konsekventno nikada ne ostvare, valja se konačno zapitati-je li to moguće, a ako jeste kako je to moguće ? Istovremeno je jasno da je odgovor jasan – moguće je, ali samo kod nas ! No da se ne bi poput saborskih zastupnika, bolje rečeno ponekad i “prestupnika”, služili primjerima iz povijesti dosadašnjih, uglavnom neuspješnih Vlada, poslužit ćemo se primjerima iz bliske, neposredne prošlosti, pa se zapitajmo:

-Je li moguće da je gradonačelnik Vukovara g. Sabo “nastradao” zbog jednog veoma suspektnog slučaja navodnog pokušaja političke “trgovine” prelaskom iz jednog “tabora” u drugi tabor, a politička trgovina mandatima saborskih zastupnika prijelaskom iz jednog kluba u drugi, je postao uobičajeni ‘modus vivendi’ ove Vlade u prikupljanju takozvane saborske većine ?

Ono što se desilo u Vukovaru navodnom krivnjom Saboa, je “kamilica” u odnosu na ono što HDZ pod vodstvom Plenkovića radi da bi “preživeo” pri glasovanju u Saboru. Naravno da se to zvanično varanje i izdaja birača, prelaskom iz jedne stranke u drugu, i iz jednog kluba zastupnika u drugi, naravno uvijek kao podrška ovoj aktualnoj Vladi pri glasovanju, uvijek objašnjava slobodnim izborom prema “vlastitoj savjesti”, očekujući da javnost nije samo ‘stoka sitnih zuba’, već i “stoka kratke pameti ili bez pameti” !

-Je li moguće da se u Saboru praktično svi amandmani na zakonske prijedloge NE prihvaćaju, bez obzira koliko su argumentirani i predlagani čak od strane profesora fakulteta, kojim predlagači zakona ne mogu biti ni ‘do koljena’ ! Da moguće je ali rekao bih, opet samo kod nas, gdje saborski zastupnici ili u nekim slučajevima “prestupnici” (iz jednog tabora u drugi) ne glasuju po svojoj pameti i savjesti, već prema uputama stranačkih šefova ! Dapače, kruži i “tvrdnja” da je Plenković zabranio HDZ-ovcima glasovanje prema savjesti ?!

-Je li moguće da hrvatske Vlade, pa i ova, mirno, bez nadzora i kontrole puštaju da tvrtke čiji su vlasnici, ili u kojima imaju vlasničke udjele, vode Uprave koje su nesuspektno dovoljno stručne, nedovoljno angažirane, a ponekad i suspektno neodgovorne, da ne kažem korumpirane, pa polučuju negativne rezultate. Za to su najbolji primjeri upropaštena brodogradnja,
upropašteni Imunološki Zavod, uvozni/strani vjetroparkovi umjesto da to rade domaće tvrtke (Končar, HEP, pogrešna politika Hrvatskih Šuma sa izvozom drva, umjesto servisiranje drvom domaće drvne industrije, pa i nedovoljno efikasno poslovanje Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica, pa i samoga HEP-a radi neadekvatnih Uprava i rukovođenja tim sustavima. Da kod nas je to moguće ono što bi drugdje bilo nemoguće.

-Je li moguće da ubojice, silovatelji, pljačkaši ne budu osuđivani, pa čak ni privedeni pravdi, već se slobodno šetaju, i čak rugaju svojim žrtvama ? Moguće je, ali samo kod nas, kao naprimjer u Vukovaru, kao Todorić u Londonu, Mamić u Bosni, Sanader i Vidošević po Zagrebu, Daruvarac po tko zna gdje, ili kao Saucha po Saboru.

No valja reći da biti zaštićen od djelovanja bilo kakvih Zakona, mada ih se krši, nije dostupno svakom smrtniku u nas. Biti nedodirljiv za Zakon…je rezervirano samo za NEKE, za one koji imaju dobre veze ! A za nas bez veza ostaje samo to da živimo bezvezno !

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)