Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“: Poziv na premijeru dokumentarnog filma “Most”

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Živa poveznica između Zadra i Slavonskog Broda je 15 poginulih Brođana, pripadnika legendarnih Kobri, (3.bojne 3.gardijske brigade) u samo jednoj noći, 01.02. 1993. Godine, a  u tijeku cijele vojno-redarstvene operacije „Maslenica“ živote je položilo ukupno 35 Brođana, Đakovčana i Osječana.

 

Od početka agresije na Republiku Hrvatsku tadašnja općina Slavonski Brod, zbog više razloga, (između pobunjeničkih snaga u zapadnoj Slavoniji, snaga „JNA“ povučenih iz Slovenije i Hrvatske, a koncentriranih na području Banja Luke) našla se na meti agresora i  doživjela je teška ratna razaranja. U Slavonskom Brodu ubijeno je 28.-ero djece!

 

„Niti jedno bojište, na kojem su borbe vodile hrvatske snage, nije bilo toliko krvavo kao bojište Bosanske Posavine. Tijekom 189 dana svakodnevno ih je ginulo sedam, a ranjeno 33. Svaki dan je 40 branitelja bilo manje. Dakle, zapovjedništvo OG „Istočna Posavina” u Slavonskom Brodu je za šest mjeseci ratovanja, izgubilo svoja dva prosječna borbena poretka.“ 

 

Slavonski Brod, grad je heroj Domovinskog rata, a njeni najbolji sinovi žive legende u obrani Zadra i Zadarske županije.

 

Njima u čast,  s osobitim pijetetom i zahvalnošću, prisjećajući se žrtve koju su podnijeli u Domovinskom ratu, u sklopu obilježavanja 26. obljetnice VRO Maslenica, prikazati ćemo, premijerno;

 

                                                                                             dokumentarni film

MOST

 

(kao svjedočanstvo herojskog otpora napadnutog naroda i bezobzirne odmazde pomahnitalog agresora)

 

31.siječnja 2019.g.(četvrtak)

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR

19 SATI

 

Pokrovitelj: Zadarska županija

Organizator: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“

 

Hrvatsko nebo

Odgovori