UZURPATOR Komšić Čovića proglasio predsjednikom Trećeg entiteta kojeg podržava specijalni predstavnik EU  

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

 

Predsjednik DF-a i uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH na koju je izabran bošnjačkim glasovima Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba kazao je da se danas usvojenom Deklaracijom HNS BiH praktično potvrđuje kraj Daytonskog sporazuma, Bosna i Hercegovina naziva „neostvarenom državom“ i traži njegovo preuređenje na način kako to želi HDZ BiH.

„Nije to jedina sporna sporna stvar koja se danas dogodila na parasaboru trećeg entiteta. Odbacivanje presuda Tribunala u Haagu je još problematičnija odluka!“, kazao je Komšić, te dodao:

„Nažalost, iako su već nama svima jasne ideje i namjere HNS-a, ne vjerujem da će sve to što se događalo u Mostaru biti predmetom neke ozbiljnije analize. Pogotovo ne vjerujem da možemo očekivati reakciju opravdanu međunarodne zajednice, kao u slučaju imena RS-a. Sve dok veleposlanik Wigemark (Lars Gunnar) redovito obilazi predsjednika trećeg entiteta, to se sigurno neće dogoditi!“, kazao je Željko Komšić za Radiosarajevo.ba.

Što piše u točki 5. Deklaracije HNS BiH?

Podsjetimo u točki 5. Zaštita digniteta Domovinskog rata, danas usvojene Deklaracije Hrvatskog Narodnog Sabora stoji:

Hrvatsko vijeće obrane vodilo je pravedan i legitiman obrambeni, a ne osvajački rat, u kojem je branilo teritorij na kojem živi hrvatski narod unutar međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine.

Temeljne vrijednosti Domovinskog rata su sloboda, vladavina prava, mirotvorstvo s nacionalnom ravnopravnošću i poštovanje prava čovjeka. U skladu s temeljnim načelima pravednosti i građanske solidarnosti, u okviru materijalnih mogućnosti treba osigurati svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb.

Radi dostojanstva Domovinskog rata pravosuđe u Bosni i Hercegovini dužno je procesuirati sve slučajeve pojedinačnih ratnih zločina i svih drugih zločina počinjenih u ratu, strogo primjenjujući načela individualne odgovornosti i krivnje, te se odlučno suprotstaviti selektivnim i tendencioznim optužnicama po zapovjednoj odgovornosti prema zapovjednicima Hrvatskog vijeća obrane. Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branitelja i građana koji su sudjelovali u obrani Bosne i Hercegovine.

Odbacujemo kvalifikacije Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o udruženom zločinačkom pothvatu koje se neutemeljeno i nepravedno pripisuju Republici Hrvatskoj, Hrvatskoj Republici Herceg Bosni i Hrvatskom vijeću obrane. Takva zlonamjerna kvalifikacija, na žalost, koristi se za pokušaj ostvarenja ratnih ciljeva jedne od strana u ratu u Bosni i Hercegovini i eliminiranja hrvatskog naroda kao političkog subjekta u Bosni i Hercegovini. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju nije bio pozvan u predmetu „Prlić i drugi“, niti je on uopće pozvan, kako je i sam presudio 2007. godine, da odlučuje o pitanjima državne odgovornosti, jer je njegova nadležnost kaznena i proteže se samo na pojedince.

Hrvatska zajednica Herceg Bosna, Hrvatska Republika Herceg Bosna i Hrvatsko vijeće obrane odlučujuće su doprinijeli očuvanju i obrani Bosne i Hercegovine.

Pozivamo građane, državne i društvene institucije, udruge i medije, da na navedenim načelima štite temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše narodne ravnopravnosti i civilizacijske budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)