SP RUKOMET, Norveška drugi finalist

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

 

U finalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će Danska i Norveška. Nakon što su u prvom polufinalu u petak u Hamburgu Danci deklasirali branitelje naslova Francuze s 38:30 (21:15), u drugom polufinalu su Norvežani uspjeli nadigrati druge domaćine Nijemce sa 31:25 (14:12).

 

Norvežani su do drugog uzastopnog nastupa u finalu SP-a stigli sjajnom napadačkom predstavom svoje vanjske linije, koja je jednostavno bila prebrza za njemačke obrambene igrače. Nakon što su preuzeli kontrolu rezultata sredinom prvog poluvremena, u 20. minuti su prvi put poveli sa dva gola prednosti (9:7) i više nisu dopustili Njemačkoj preokret.

Fantastični Sagosen i Myrhol odveli su svoju momčad do 19:15 u 37. minuti, a nakon toga se Nijemci nisu uspjeli primaknuti na manje od dva gola razlike. Wiede je nešto više od tri minute prije kraja iz protunapada smanjio na 27:25, no posljednja četiri gola na utakmici postigli su Norvežani za na kraju uvjerljivih 31:25.

Magnus Rod je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu Norveške, Sander Sagosen i Bjarte Myrhol su dodali po šest, dok su Uwe Gensheimer sa sedam i Fabian Bohm sa šest pogodaka predvodili Njemačku.

Danska i Norveška već su se susrele na ovom SP-u, u prvom krugu natjecanja u skupinama 17. siječnja u Herningu bolja je bila Danska sa 30:26.

Finalni susret između Danska i Norveške igrat će se u nedjelju od 17.30 sati u Herningu, dok će Francuska i Njemačka također u nedjelju u Herningu od 14.30 sati igrati za broncu.

U subotu su u Herningu na programu dvoboji za poredak, od 17.30 sati Egipat i Španjolska će igrati za sedmo mjesto, dok će Hrvatska i Švedska od 20.30 sati igrati za peto mjesto.

 

 

/Hina/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori