BAČIĆ NA SABORU U MOSTARU: Hrvatska podržava jedinstvo i koheziju hrvatskih stranaka u BiH

Vrijeme:50 sec

 

 

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a  Hrvatske Branko Bačić pozdravio je izaslanike HNS-a u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića . Istaknuo je da je  RH svjesna važnosti HNS-a i podržava jedinstvo i koheziju hrvatskih stranaka.

Šef kluba zastupnika hrvatskog HDZ-a rekao je da se pokazuje  i politička zrelost po pitanjima od vitalnog nacionalnog interesa. Čestitao je svim strankama HNS-a na izbornom rezultatu, a posebno HDZ-u.

“HNS zagovara vladavinu prava te modernu i europsku Bosnu i Hercegovinu. Samo vlast koja predstavlja legitimnu volju naroda ima kapacitet za djelovanje. Dijalog i suradnja su budućnost europske BiH”, rekao je Bačić te dodao:

“Bosna i Hercegovina podnijela je zahtjev za članstvo u EU baš kada je Dragan Čović predsjedao Predsjedništvom BiH. Hrvati su pravi predvodnici integracije BiH u EU i NATO. Hrvatska podržava BiH i oko rada na Upitniku Europske komisije. Također, Hrvatska želi poboljšati i gospodarsku suradnju između dvije države”, rekao je Bačić.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)