Kako je ministar Tolušić u režiji Nacionala zasjenio bivšeg ministra Kalmetu

Vrijeme:2 min, 39 sec

 

 

Uistinu je vrlo zanimljivo zašto se fotomontaža ministra Tolušića u klinču s prostitutkom i kokainom, odnosno lažna vijest objavljuje?! U trenutku kad Bruxelles najavljuje borbu protiv “lažnih vijesti”, predsjednik hrvatske vlade, Andrej Plenković, zahvaljuje ni manje ni više no “Nacionalu” što je objavio – lažnu vijest.

 

Jer, kako drukčije nazvati objavljivanje fotomontaže, ma koliko sofisticirana bila, nego širenjem lažnih vijesti?!

Međutim, Tolušićeva nepostojeća “afera” u kojoj je upravo ministar Tolušić trebao biti žrtva, onda postane tema svih medija i zasjeni sve ostalo. Opaka je slučajnost što “afera” izbija u trenutku dok Božidar Kalmeta, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, odbacuje optužbe USKOK-a, odnosno nakon što je slavonski tajkun Drago Tadić, inače blizak Vladimiru Šeksu (Kalmetinom kumu) i Branimiru Glavašu, bitno mijenja svoj iskaz na sudu nakon što je prvotno inkriminirao Kalmetu.

Isto se tako mora uzeti u obzir medij koji “otkriva” nepostojeću aferu, a to je notorni “Nacional”, jedno od glavnih KOS-ovskih medijskih utvrda, koji je donedavno isključivo bio u službi rušenja predsjednice RH Kolinde Gradar-Kitarović, odnosno zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, i nemilosrdno je “udarao” po njima sve dok Predsjednica nije smijenila svoja dva savjetnika i stala uz bok zagovornicima Europe po mjeri izrađenoj u Berlinu i Parizu.

Dakle, medij koji je doslovno izmišljao i razrađivao još jednu nepostojeću aferu, a to je afera SMS, sad objavljuje drugu nepostojeću aferu na čemu se Andrej Plenković zahvaljuje. Pa tko je tu lud?

Podsjetimo ujedno da su se prilikom “rušenja” Milijana Brkića, odnosno Predsjednice putem “afere” SMS, u jednom trenutku tom “rušenju” pridružile i strukture bliske Andreju Plenkoviću, točnije ministru Božinoviću, kad se u cijelu nepostojeću priču o probijanju policijskog nadzora i odavanju službenih tajni, ubacio i odvojak vezan uz elitnu prostituciju iz 2011. godine, a u kojoj je navodno Brkić “sumnjičen” za probijanje mjera nadzora, odnosno praćenja.

I gle još jedne slučajnosti; ispostava njemačkog RTL-a u Hrvatskoj, odnosno  RTL Direkt doznaje iz izvora u policiji da je žena na slici s Tolušićem bila pod mjerama praćenja kao akterica afere “elitna prostitucija”, koja je 2011. krenula iz salona za masažu u Domu sportova, te podsjećaju kako je u toj aferi Milijan Brkić osumnjičen za odavanje podataka prostitutkama pod nadzorom.

Hrvatska može biti ponosna na svoje “moralno” stanje – očito je broj prostitutki u tolikoj mjeri smanjen da se svi redaju na ovu nekolicinu koje se još bave drugim najstarijim ljudskim zanatom (prvi je politika). To bi moglo biti jedno objašnjenje, no drugo, uključimo li zdrav razum, bi moglo otvoriti niz pitanja, o tomu tko zaista “pakira” Tolušiću, odnosno kako je moguće da se putem iste prostitutke “pakira” i Brkiću i Tolušiću – inače nasljedniku Martine Dalić na poziciji potpredsjednika Vlade, a ni jedan ni drugi nisu istomišljenici Andreja Plenkovića i struktura koje ga podržavaju?

Zato bi ovim nelustriranim kadrovima, starim i umornim totalitarnim umovima bilo najbolje otići u mirovinu, jer im je metodologija postala bjelodana i prozirna. Bolje je, uostalom, na vrijeme se povući, nego ustrajati do kraja, jer, hrvatsko će pravosuđe kad-tad “profunkcionirati”, dokazi će biti nepobitni i bit će ih mnogo, pa nikakvo mijenjanje iskaza svjedoka više ne će biti od pomoći.

 

L.C./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)