“Jednakopravnost tri konstitutivna naroda i legitimno predstavljanje su osnova filozofije europske BiH”

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susreo se danas sa šefom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnarom Wigemarkom.

 

Čović je Wigemarka, kako je rekao, upoznao s razgovorima koje je vodio s kolegama s hrvatske, bošnjačke i srpske političke scene.

“Iznio sam vrlo jasno opredjeljenje što se tiče HDZ-a, da je euroatalantski put strateški interes hrvatskog naroda u BiH, da ćemo nastojati tamo gdje mi djelujemo izgrađivati takav ambijent. Ne postoji nikakva prepreka da još ubrzanije idemo da realiziramo naš kandidatski status. Upoznao sam Wigemarka oko našeg stava oko izbornog zakona, da implementiramo izbornu vlast na razini FBiH. Vjerujem da nemamo drugog puta u BiH, da ne biramo riječi koje će uznemiravati bilo koga, riječi mržnje, a počesto su u eteru”, poručio je Čović.

“Da ne idemo s pojedinačnim inicijativama koje trebaju stvarati neugodnosti na političkoj sceni. Rekao sam mu da u izbornoj kampanji i četiri mjeseca iza kampanje nismo nikad koristili riječi koje bi trebale bilo koga povrijediti. One su bile uljuđene. S druge strane, inzistiramo da se prema hrvatskom narodu kao konstitutivnom ima takav odnos od strane druga dva naroda. Zbog toga je za nas jednakopravnost tri konstitutivna naroda, legitimno predstavljanje, osnova filozofije buduće evropske BiH”, kazao je Čović.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori