LOVRINOVIĆ ZA HMS: Džaferović priznao sudjelovanje SDA u Komšićevom izboru, građanska država značila bi kraj BiH

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

 

Izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića  da je izbor Željka Komšića (bošnjačkim glasovima) za hrvatskog člana predsjedništva BiH reakcija naroda na politiku HDZ- a BiH izravno je priznanje sudjelovanja SDA u Komšićevom izboru, rekao je Nikola Lovrinović, predsjedatelj Kluba HDZ-a i HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH u izjavi za Hrvatski Medijski Servis.

  

Lovrinović podsjeća da HDZ BiH nije imao bolje izborne rezultate u zadnjih dvadesetak godina.

“Dakle Džaferović priča napamet, jer da nije tako, trebao je komentirati i prethodne mandate Komšića. Džaferović je inače poznati zaljubljenik u svoje državotvorne stavove i kao ludi smo bez njih”, rekao je Lovrinović za HMS.

Podsjećamo, bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u intervjuu Al Jazeeri Balkans kazao je da je izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva odgovor naroda na politiku HDZ-a BiH. Dodao je da u BiH ne postoje etnički izbori iako bi ih neki željeli, a kada bi se takvo nešto dogodilo onda bi, po njemu, to bio kraj demokracije.

-Džaferović dobro zna da HDZ već 28 godina predstavlja volju hrvatskog naroda i mi najprije osluškujemo to bilo, a on je po meni postao jedan od najvećih destruktivaca koji bolju budućnost ove države sve više dovodi u pitanje, kazao je Lovrinović.

Građanska država znači kraj BiH

Predsjedatelj Kluba HDZ-a BiH i HNS-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH komentirao je za HMS i tvrdnju reisa-l-uleme Huseina ef. Kavazovića da je Bosni i Hercegovini potrebna građanska država kako bi ona bila uređena država sa “bosanskohercegovačkom šarom”.

“Baš sam evo nešto uvjeren u liberalne stavove gospodina Kavazovića i dobro je rekao da vjerskim službenicima nije baš dobro da se “petljaju” u politiku, ali eto. Građanska opcija ili ono što se pod tim krije je po meni kraj BiH”, rekao je Lovrinović te dodao:

-Možda griješim, ali ovo je očito poruka da je Dayton zapravo mir na silu ili samo stanka da se konsolidiraju redovi.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)