PRVI DOJMOVI POZITIVNI, Makedonka angažirana na poslu koji nitko u Hrvatskoj nije htio, dobit će i neočekivan bonus

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

 

Mještani i načelnik su sretni zbog dolaska mlade liječnice koja je metropolu Skoplje zamijenila Sućurjem u kojem brine za tek 400 pacijenata među koje spadaju i oni iz Bogomolje i Gdinja.

 

Stanovinci Općine Sućuraj prije nekoliko su dana konačno dobili liječnicu obiteljske medicine, Divnu Vojnovsku iz Makedonije. Dosad su medicinsku skrb dobivali iz susjedje Jelse, iz kojeg su liječnici na zamjenu dolazili tri puta tjedno na dva do tri sata.

Nitko se jako dugo nije javljao na natječaj za posao liječnika u malenom mjestašcu jednog od najljepših hrvatskih otoka, no javila se Makedonka Vojnovska. Dobila je na korištenje trosobni stan odmah iza ordinacije i 50 tisuća kuna bonusa godišnje. Doduše, mlada liječnica to nije znala u vrijeme kad se prijavila na natječaj.

Položila osam ispita da bi nostrificirala diplomu

“Diplomirala sam 2015. na Medicinskom fakultetu u Skopju i jedno vrijeme radila u mjestu Bojane. Čula sam da liječnici iz Hrvatske odlaze raditi u Irsku, Njemačku i druge zapadne zemlje, pa sam prije godinu i pol dana odlučila doći ovamo i potražiti posao. U međuvremenu sam podnijela zahtjev Hrvatskoj liječničkoj komori i na Medicinskom fakultetu u Splitu položila osam ispita da bih obavila nostrifikaciju svoje diplome”, rekla je Vojnovska.

Vrlo je zadovoljna

“Redovito sam pratila natječaje i javila se za Sućuraj, potpisala sam ugovor na neodređeno vrijeme i dobila radnu dozvolu na godinu dana. Ljudi su me baš lijepo primili, uvjeti su dobri, a ambulanta opremljena. Stoga sam zadovoljna i nema nikakvog razloga za brigu”, ispričala je mlada liječnica za Slobodnu Dalmaciju.

Mještani i načelnik su sretni zbog dolaska mlade liječnice koja je metropolu Skoplje zamijenila Sućurjem u kojem brine za tek 400 pacijenata među koje spadaju i oni iz Bogomolje i Gdinja. Na raspolaganju ima i automobil, tako da će se ljude napokon medicinski zbrinjavati unutar tzv. “zlatnog sata”, što dosad nije bio slučaj.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)