Što je Milorad Pupovac radio na beogradskom dočeku Vladimira Putina?

0

 

 

Za razliku od boravka bivšeg veleposlanika u BiH Ivana Del Vechia tijekom obilježavanja obljetnice Republike Srpske u Banja Luci, nazočnost saborskog zastupnika Milorada Pupovca u delegaciji Republike Srbije na beogradskom dočeku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u hrvatskoj je javnosti prošao doista nezapaženo.

 

Upravo na tu činjenicu osvrnula se Građanska inicijativa Ivo Pilar koja od Milorada Pupovca i SNV-a očekuje odgovore na čitav niz pitanja.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac uporno izbjegava javiti se na telefonske pozive. Srpsko Narodno Vijeće odbija odgovoriti na telefonski postavljena pitanja. Poslan im je pisani upit. Po čijem pozivu je Putinovom službenom posjetu Srbiji nazočio hrvatski saborski zastupnik Milorad Pupovac? Je li g. Milorad Pupovac izvjestio hrvatske službene institucije o svojoj aktivnosti? Koje? Koje tijelo u Hrvatskoj je donijelo odluku o njegovoj nazočnosti  posjetu? Koje hrvatske interese  je tijekom posjeta zastupao g. Pupovac? – pitaju se iz ove Udruge.

Ukazuju da je tijekom boravka u Beogradu Pupovac bio u društvu Cece Ražnjatović, supruge ratnog zločinca Željka Ražnjatovića-Arkana i Milorada Dodika.

-Zanimljivo je kako se Pupovčev ulazak u beogradski Hram svetog Save poklopio se s ulaskom Cece Ražnjatović, supruge ratnog zločinca Željka Ražnjatovića-Arkana i predsjednika agresorske srpske tvorevine u BiH Milorada Dodika – navode iz ove udruge.

Zamjena teza u predmetima Jurič i Penava

Zanimljiva podudarnost, ili što već, svakako je i iznenadni interes DORH-a za novinara Marka Juriča, koji je prije tri godine javno upozorio na veličanje četništva od strane najviših autoriteta SPC-a u Hrvatskoj, što je protumačeno kao navodni govor mržnje.

Sličan primjer je i zanimanje DORH-a za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu. Nakon što je Vukovar naveo kao “epicentar sustavne i kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”, predsjednik Vlade Andrej Plenković mu je poručio da nije nadležan za vođenje politike HDZ-a.

U međuvremenu, i Ivan Penava se našao na meti DORH-a. Povod za pritiske na Penavu je objavljivanje navodno sporne video-snimke na kojoj se vidi da srpska djeca u Vukovaru sjede tijekom intoniranja hrvatske državne himne.

Jedan i drugi slučaj, kako Marka Juriča – tako i Ivana Penave, za mnoge su samo nedopustiv primjer zamjene teza.

 

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara