Podcast Velebit – Video snimak iskaza Marka Juriča u DORH-u

0

 

Danas je Marko Jurič zajedno s odvjetnikom Željkom Olujićem bio u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu gdje je ponovo morao odgovarati na teške optužbe prema čl. 325. st 1. KZ-a, da je javno pozivao na nasilje i mržnju.

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič prije 3 godine upozorio Zagrepčane na opasnost od četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je uz ostalo, bilo i poznato pjevanje prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Momčila Đujića.

Ovaj skandalozni postupak DORH-a, kao što smo već izvjestili, otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj. Taj postupak je tim skandalozniji što se paradoksalno, upozorenje Marka Juriča na opasnost od nasilja i mržnje, proglašava pozivanjem na nasilje i mržnju.

Zanimljivo je da DORH postupak pokreće tri godine nakon spornog događaja, a što koincidira s pojavom sve popularnijeg nacionalnog programa Projekta Velebit čiji je Marko Jurič domovinski predstavnik i sve veća gledanost Podcasta Velebit, kojega je Marko Jurič uspostavio i danas ga vodi dnevnim YouTube emisijama.

U ovoj izvanrednoj emisji Podcasta Velebit donosimo najvažnije djelove video-iskaza Marka Juriča u DORH-u u kojima se najjasnije oslikava sva bijeda političkih proturječja i apsurda aktualne hrvatske državne vlasti i državne politike.

 

 

Pogledajte Podcast pa sami procjenite.

 

 

 

Projekt Velebit/https://projektvelebit.com/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara