Održan međuresorni sastanak s izaslanstvom Bosne i Hercegovine

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Predstavnici izaslanstva BiH pohvalili su Ministarstvo hrvatskih branitelja na prijateljskom i partnerskom pristupu vezanom uz sve mjere koje se tiču hrvatskih branitelja s područja BiH i njihovih obitelji


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održao je u utorak, 22. siječnja 2019. godine, u sjedištu Ministarstva sastanak sa savjetnikom predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Pavom Šljivićem, ministrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vlade Županije Zapadnohercegovačke Mladenom Begićem te predstavnicima udruga Hrvatskog vijeća obrane.

Sastanku su nazočili i državni tajnici ministarstava vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, zdravstva Željko Plazonić, znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Melita Čičak te predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Zavoda za vještačenje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Na sastanku se razgovaralo o primjeni i mjera iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koje su stupile na snagu 1. siječnja ove godine. Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kao provedbenog tijela, informirali su nazočne o uputama koje su poslane svim područnim uredima HZMO-a radi jedinstvene primjene mjera.

Jedna od tema razgovora bila je i primjena mjera iz Međudržavnog ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni i Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji. Poseban naglasak stavljen je na odredbe ugovora koje se odnose na zdravstvenu zaštitu.

Predstavnici izaslanstva Bosne i Hercegovine pohvalili su Ministarstvo hrvatskih branitelja na prijateljskom i partnerskom pristupu vezanom uz sve mjere koje se tiču hrvatskih branitelja s područja Bosne i Hercegovine i njihovih obitelji. Ministar Medved istaknuo je kako i u budućnosti očekuje ovakvu odgovornu i ozbiljnu suradnju.

 

branitelji.gov.hr/ https://branitelji.gov.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori